17 / 07 / 2024

Merkez Bankası açıklamıştı bir anda hızlanacak... Dolar 41 TL

Merkez Bankası açıklamıştı bir anda hızlanacak... Dolar 41 TL

Doların şu andaki seviyesinde kalması ve ivmesine devam etmesinin ardından Merkez Bankası'nın açıklaması da gündem oldu. Merkez Bankası açıklamıştı bir anda hızlanacak... Dolar 41 TL.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Dolar fiyatları, vatandaşlar tarafından merakla takip edilmeye devam ediyor... Vatandaşlar tarafından dolar fiyatları hakkındaki araştırmalar hız kesmeden Merkez Bankası'nın açıklamaları üzerinden yapılıyor... 

Doların şu andaki seviyesinde kalması ve ivmesine devam etmesinin ardından Merkez Bankası'nın açıklaması da gündem oldu. Merkez Bankası açıklamıştı bir anda hızlanacak... Dolar 41 TL.

DOLAR ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Dolar fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 33,0128 TL seviyesinde hareket ederken; yeni güne 33,0518 TL'den başladı. Dolar kuru yeni güne yükselişle başlamasının ardından, gün içinde en yüksek 33,0780 TL seviyesini gördü. Kur, saat 10.07 itibarıyla yüzde 0,24 yükselişle 33,0752 TL'de hareket etti.

EURO DA YÜKSEK

Euro fiyatları, 36 TL'nin üzerinde kalmayı sürdürürken; şu dakikalarda yüzde 0,21 artışla 36,0708 TL seviyesinde bulunuyor.

İngiliz sterlini ise, aynı dakikalarda 42,8971 TL seviyesinde işlem görüyor.

Dolar endeksi, şu dakikalarda yüzde 0,15 oranında yükselişle 104,35 seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi ise, şu sıralarda 1,0893 seviyelerinde hareket ediyor.

MERKEZ BANKASI AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan doların 33 TL ve yukarı bantta seyretmesinin ardından Merkez Bankası'nın haziran ayı dolar anketi de yeniden gündem oldu. O ankette yıl sonu dolar kuru için 41 TL seviyelerine işaret edilmişti. Doların yıl sonuna kadar bu seviyelere gelebilmesi için bir anda hızlanabileceği vurgusu yapılmaya başlandı. 

MERKEZ BANKASI FAİZ BEKLENTİLERİ

Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 51,51 iken, bu anket döneminde yüzde 50,77 olmuştur. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi ise bir önceki anket döneminde olduğu gibi bu anket döneminde de yüzde 50,00 olarak gerçekleşmiştir

MERKEZ BANKASI DOLAR BEKLENTİLERİ

Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 38,78 TL iken, bu anket döneminde 37,75 TL olmuştur. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 41,80 TL iken, bu anket döneminde 41,41 TL olarak gerçekleşmiştir


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön