30 / 04 / 2024

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan sanayicilere uyarı: Hepinizin listesi elimizde

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan sanayicilere uyarı: Hepinizin listesi elimizde

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, sanayicilere sert uyarıda bulundu. Kavcıoğlu, “Hepinizin listesi elimizde var" dedi. İşte detaylar!



İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin bugün temmuz ayı olağan toplantısında Sanayiciler faizlerin yüzde 50'lere yükselmesinden dert yandılar. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu "Ucuz kredi kullanıp döviz ve araba alıyorsunuz, hepinizin listesi elimizde var" şeklinde cevap verdi.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ve diğer sanayiciler, TCMB’nin politika faizi yüzde 14 iken bankalarda yüzde 50 oranlarında kredi faizleriyle karşı karşıya kaldıklarını ve Eximbank’tan da yeterli kredi desteğini alamadıklarını dile getirdiler. Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu sanayicilere yönelik sert eleştirilerde bulundu.

“UCUZ KREDİYLE ARABA ALIYORSUNUZ”

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, kamu bankalarının yüzde 15,8 ile ticari kredi kullandırdığını, Eximbank’ın da TL cinsi yüzde 10, döviz cinsi yüzde 1 ile kredi kullandırdığını, yüzde 50 oranında faizlerin olmadığını belirterek sanayicilere “Ucuz kredi kullanıp döviz ve araba alıyorsunuz, hepinizin listesi elimizde” şeklinde konuşması dikkatleri çekti.

“STOKU DOĞRU ANALİZ ETMEZSENİZ BAŞKA YERE GİDER”

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Stok acaba sanayicinin envanterinde niçin bulunuyor?” diye sorarak araya giren Kavcıoğlu’nun bu sözlere şu cevabı verdi: “Stoku doğru bir şekilde analiz etmezseniz başka yere gider. Kendisini enflasyondan korumak isteyen sanayiciyi de o kapsama sokarsanız tehlikeli bir bakış açısına dönüşür. Bu stoku şirketinde farklı sebeplerle taşıyan sanayiciyi itham altına alırsak Türk sanayicisine haksızlık yapmış oluruz. Elde bulundurma, stok yapılan bir dünyadan geliyoruz, bir hafta sonra hangi malı bulacağınız belli değil. Stok noktasında hiçbir Türk sanayicisi piyasayı istismar etmek için bunu kullanmamaktadır. Üretimin akışkanlığı için bu stoklar yapılmak zorundadır. Öyle bir dünyadan geliyoruz ki iki ay üç gemi beklediğimiz oluyor. Hiçbirimiz stok yapmaktan memnun değiliz. Burada takdire dönecek olan başarımızı piyasayı yanlış yönlendirecek boyuta getirilirse büyük haksızlık olur.”

Kiracılar bu ayrıntıya dikkat etmeli! Yoksa yolun sonu mahkeme! İşte detaylar!

Ayçiçek yağı fiyatı ile son dakika gelişme! İşte detaylar!

Fed faiz kararı altın fiyatlarını vurdu! Altında beklenmedik dönüş!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön