Ekonomi

Merkez Bankası faiz kararı sonrası Euro/TL ne kadar oldu? Euro kurunda son durum

Dün dolar kuru Fed'in faizlerde 75 baz puanlık artışının etkisiyle yılın zirvesini görürken euro kuru düşüşe geçti. Peki bugün Merkez Bankası kararı sonrası Euro/TL ne kadar oldu? İşte euro kurunda son durum... 75 baz puan artışın ardından dolar kuru tarihi zirvesine çıktı

Piyasaların merakla beklediği Fed faiz kararı dün açıklandı. 75 baz puan artışın ardından dolar kuru tarihi zirvesine çıktı. Dolar kuru tüm para birimlerine karşı güçlenirken euro düşüşe geçti. Euro kuru dolar karşısında değer kaybetti. 

İkinci önemli karar olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı ise bugün saat 14:00'da açıklandı. Kararın açıklanması ile dolar yükselişini hızlandırırken euro da dolar ile birlikte yükselmeye başladı. 

Peki Merkez Bankası kararı sonrası Euro/TL ne kadar oldu? Euro bugünkaç lira? İşte euro kurunda son durum 22 Eylül 2022...

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI

Milyonların heyecanla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kritik faiz kararını duyurdu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini yüzde 13 seviyesinden yüzde 12'ye indirdi.

 

Merkez Bankası kararın hemen ardından yaptığı açıklamada "Temmuz başından bu yana öncü göstergeler zayıflayan dış talebin etkisiyle büyümede bir yavaşlamaya işaret etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Güne 18,34 TL ile başlayan dolar/TL, kararın hemen ardından yükselişe geçrek 18,41 ile tarihi zirvesini yeniden gördü. Euro/TL ise 18,14 civarında işlem gördü.

Peki Merkez Bankası kararından sonra euro ne kadar oldu? Euro bugün kaç lira? Euro kaç TL oldu? İşte son dakika euro kuru 22 Eylül 2022...

 

EURO KURUNDA SON DURUM

Fed kararı sonrası dolar uluslararası piyasalarda güç kazandı. Dolar endeksi 20 yılın yeni zirvesi olan 111,72'ye çıkarken yükseliş hafta başından bu yana yüzde 2'yi, yıl başından bu yana ise yaklaşık yüzde 17'yi buldu.

Euro/dolar paritesi ise 0,98 seviyesinden işlem görüyor. Bugünkü Merkez Bankası faiz toplantısı öncesinde güne 18,33 TL seviyelerinden başlayan dolar kuru, karar sonrası 18,38 TL’ye yükseldi.

 

18,06 TL seviyelerinde güne başlayan euro ise 18,22 TL’ye kadar çıktı. Euro kuru şu dakikalarda alış fiyatı 18,08 TL, satış fiyatı ise 18,17 TL seviyesinde işlem görüyor.

Fırtına değil kasırga geliyor! Taş üstünde taş kalmayacak! Dolar yarından sonra böyle olacak

Dolar euroya çelmeyi taktı! Peki 1 euro şimdi ne kadar oldu? 

Euro bugün kaç TL oldu? Euro bugün ne kadar? 21 Eylül 2022 alış satış fiyatı