17 / 07 / 2024

Merkez Bankası için tarih verildi... Altın 2.416, 58 dolar...

Merkez Bankası için tarih verildi... Altın 2.416, 58 dolar...

Merkez Bankası'nın yapacağı açıklama için bomba tarih de kısa süre önce verildi... Altın son olarak 2.416,58 TL'den işlem görüyordu...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Piyasalar Merkez Bankası tarafından açıklanacak karara çevrildi. Banka 31 Temmuz'da bir araya geleceği toplantının ardından kararını açıklayacak. Toplantı öncesinde altın alan ya da altını olan vatandaşlarımızı ilgilendiren önemli gelişmeler de yaşanmaya devam ediyor... 

ABD Merkez bankaları faiz indirim serüvenlerine başladı. Avrupa Merkez Bankası liderliğinde başlayan faiz indirimine ABD Merkez Bankası’nın da katılması bekleniyor.

DİĞER YATIRIM ARAÇLARINA İLGİ BAŞLADI, ONLARDAN BİRİ ALTIN 

Faiz indirimi nedeniyle mevduata ödenecek faizin düşmesi nedeniyle diğer yatırım araçlarına ilgi artıyor.

ABD’de enflasyon Haziran ayında düşüş gösterdi. Haziran’da aylık enflasyon yüzde -0.1 oldu. Beklentiler yüzde 0.1 düzeyindeydi. Yıllık enflasyon ise yüzde 3 oldu. Beklentiler yüzde 3.1 seviyesindeydi.

Ons altın güne 2371 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 2371 dolar, en yüksek de 2413 dolar seviyesi görüldü. Şu sıralar 2416 dolardan işlem görüyor.

Gram altın güne 2503 liradan başladı. Gün içinde en düşük 2501 lira, en yüksek de 2546 lira seviyesi görüldü. Şu sıralar 2541 liradan alıcı buluyor. Gram altının tarihi yüksek seviyesi 2552 lira olmuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön