21 / 05 / 2024

Merkez Bankası ile ilgili çok konuşulacak dolar iddiası

Merkez Bankası ile ilgili çok konuşulacak dolar iddiası

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yılın ilk 8 ayında 75 milyar dolar döviz sattığı iddia edildi.



İHRACAT PAYI, KKM VE REESKONT KREDİLERİ…

Analizde ayrıca TCMB’nin yılın başından itibaren rezervlere giren kaynaklarını artırdığı bu kaynaklara dayalı olarak rezervlere yaklaşık 101 milyar dolarlık giriş olduğu tahmininde bulunuldu.

İhracat bedelinin yurda getirilme ve dönüştürme zorunluluğunun rezervlere 48 milyar dolar eklediği hesaplanırken kur korumalı mevduata dönüşümlerin bu yıl 39 milyar dolar katkıda bulunduğu tahminine yer verildi. Reeskont kredilerinin katkısının ise yıl başından bu yana 14 milyar dolara ulaştığı belirtildi.

Merkez Bankası ile ilgili çok konuşulacak dolar iddiası

EDİTÖR NOTU: Bu haber 14 Eylül 2022 tarihinde saat 19.53'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,23 Türk Lirası, euro 18,15 Türk Lirası, altının gramı ise 998 Türk Lirası değerinde.

Emekli ve memura yine zam göründü! İşte yeni maaşlar!

Büyük fırtına öncesi İslam Memiş'ten altın ve dolar uyarısı

Yatırımcılar dikkat... Selçuk Geçer dolar ve altın için ilk kez bu rakamı verdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön