06 / 05 / 2024

Merkez Bankası konut fiyatlarını düşürecek planı açıkladı

Merkez Bankası konut fiyatlarını düşürecek planı açıkladı

Merkez Bankası konut fiyatlarında ne zaman düşüş olacağına ilişkin bir rapor yayınladı. Kamuoyuna açıklanan Finansal İstikrar Raporu'nda, aşırı artan konut fiyatlarının hangi şarta bağlı olarak ne zaman düşeceğine ilişkin beklentiye yer verildi.



Merkez Bankası'nın Finansal İstikrar Raporu'nda yer verdiği değerlendirmelerde ipoteksiz satışların arttığına vurgu yapıldı. "İnşaat maliyetleri ve konut arzında yaşanan yavaşlama etkisiyle konut fiyatları önemli ölçüde yükseldi" denilen raporda liralaşma stratejisine dikkat çekildi. 

Banka söz konusu stratejinin takip edilmesiyle döviz kurunda istikrar sağlamayı planlıyor.

Bu vesileyle de enflasyon oranlarından iyileşme buna bağlı olarak da konut fiyatlarında düşüş bekleniyor.

TCMB açıkladığı raporda, "Konut piyasasında, liralaşma stratejisiyle birlikte döviz kurunda sağlanan istikrar, enflasyon beklentilerindeki iyileşme ve konut arzının toparlanmasıyla birlikte konut fiyatlarında normalleşme yaşanması bekleniyor" dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön