28 / 07 / 2024

Merkez Bankası resmen 37 TL olarak açıklamıştı... Dolar için 36 TL...

Merkez Bankası resmen 37 TL olarak açıklamıştı... Dolar için 36 TL...

Merkez Bankası'nın geçtiğimiz hafta açıkladığı temmuz beklenti anketinde dolar hakkında 37 TL detayına yer verilmişti. 7 ayrı kurumdan dikkat çeken dolar açıklaması geldi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen dolar açıklamaları, vatandaşlar tarafından merakla takip edilmeye devam ediyor. 

Banka tarafından temmuz ayına ilişkin beklenti anketi de son olarak vatandaşlarla paylaşıldı. Ankette yıl sonu dolar tahmini için resmen 37 TL işaret edildi. 

Ancak 7 kurumdan gelen dolar tahminlerinde ortak görüş daha çok 36 TL ağırlıklı oldu... İşte 7 kuruluşun dolar hakkındaki ayrı ayrı görüşleri.. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre kur korumalı mevduatlar 19 Temmuz haftasında 60,9 milyar TL'lik gerileme gösterdi. Böylelikle kur korumalı mevduatlarda altı ayın en sert düşüşü yaşandı. Kur korumalı mevduatların toplamı 1,88 trilyon TL'ye geriledi.

Temmuz ayı itibariyle kur korumalı mevduatlarda şirketlere sağlanan vergi avantajı son bulurken ekonomi yönetimi son dönemde yeni adımlar atmıştı.

Döviz dönüşümlü KKM hesaplarına uygulanan faiz alt sınırının azaltılması ve firmaların KKM hesaplarındaki vergi istisnasının sona ermesine ilave olarak Ağustos ayından itibaren bireysel KKM hesaplarının da stopaja tabi olmasıyla birlikte KKM'de düşüşün daha da hızlanması bekleniyor.

İŞTE KURUMLARIN DOLAR/TL TAHMİNLERİ

HSBC

YIL SONU TAHMİNİ: 36 TL

FITCH

YIL SONU TAHMİNİ: 36 TL

DEUTSCHE BANK

YIL SONU TAHMİNİ: 37 TL

BNP PARIBAS

YIL SONU TAHMİNİ: 36 TL

BNP PARIBAS

YIL SONU TAHMİNİ: 36 TL

MORGAN STANLEY

YIL SONU TAHMİNİ: 36 TL

WELLS FARGO

YIL SONU TAHMİNİ: 32,5 TL.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön