03 / 05 / 2024

Merkez Bankası'ndan elinde doları olanlara nispet! Herkes bu detayı gözden kaçırdı

Merkez Bankası'ndan elinde doları olanlara nispet! Herkes bu detayı gözden kaçırdı

Merkez Bankası, politika faizinin 14'te tuttu. Banka tarafından açıklanan metinde ise bir detay gözden kaçtı. Banka açıklamasında, önümüzdeki süreçte atılacak adımlarla TL'nin güçleneceği ve doları olanların kaybedeceği mesajını verdi.



Ekonomi piyasaları Merkez Bankası tarafından verilen kararı konuşuyor. Merkez Bankası bu kararında da sürpriz yapmayarak politika faizinin 14 seviyelerinde tuttu. Bankanın kararının perde arkası da merak edilmeye başlandı.

HER ŞEY AÇIKLAMALARINDA GİZLİ

Merkez Bankası, kararıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, ""Fiyat istikrarının sürdürülebilir bir şekilde kurumsallaşması amacıyla TCMB'nin tüm politika araçlarında kalıcı ve güçlendirilmiş liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci devam etmektedir. Değerlendirme süreçleri tamamlanan teminat ve likidite politika adımları devreye alınacaktır" denildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön