12 / 05 / 2024

Merkez Bankası'ndan 'eriyen dolar' açıklaması! 3 Haziran'dan sonra ortaya çıktı

Merkez Bankası'ndan 'eriyen dolar' açıklaması! 3 Haziran'dan sonra ortaya çıktı

Haziran ayında toplanarak politika faizi kararını açıklaması beklenen Merkez Bankası, merak edilen "dolar" açıklamasını yaptı. Bankanın 3 Haziran'ndan bugüne gelinen süreçte dolar cinsinden kaybı ortaya çıktı. İşte detaylar..



TÜRK LİRASININ DEĞERİ MAYIS'TA 4,17 PUAN AZALDI

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan geçici verilere göre, 2003=100 bazlı reel efektif döviz kuru endeksi, TÜFE bazında mayısta bir önceki aya kıyasla 1,21 puan azalarak 55,62'ye indi. Endeks, nisanda 56,83 düzeyinde bulunuyordu.

Bu dönemde Yİ-ÜFE bazında reel efektif döviz kuru endeksi ise 2,23 puan artışla 80,92'den 83,15'e yükseldi.

Türk lirasının değeri, mayısta 2021'in aynı ayına göre TÜFE bazında 4,17 puan azalırken, Yİ-ÜFE bazında ise 8,31 puan arttı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön