06 / 05 / 2024

Merkez Bankası’ndan faiz indirimi bekleniyor! 22 Eylül’de açıklanacak

Merkez Bankası’ndan faiz indirimi bekleniyor! 22 Eylül’de açıklanacak

Bloomberg HT’nin yapmış olduğu ankette Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 22 Eylül 2022’de yapacağı toplantıdan 50 baz faiz indirimi sonucu çıktı. İşte detaylar…



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Ağustos ayı toplantısında piyasanın beklentisinin tam tersine politika faizini 100 baz puan indirim ile % 13 seviyesine çekmişti.

Politika faizinde indirim yaşanırken, enflasyondaki yüksek seyir de aynı şekilde devam etmişti. Son gelen veriler enflasyonun % 80'in üzerine çıkarak 24 senenin zirvesini yenilediğini göstermişti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, enflasyonun sonbaharda % 90 seviyesine yaklaşarak seneyi yüzde 60,4 seviyesinde kapatacağı öngörüsünde bulunurken, hükümet ise Orta Vadeli Program'da enflasyonun % 65'e düşeceğini öngördü.

YIL SONU TAHMİNİ YÜZDE 12

Sene sonu tahminini paylaşan tam 12 kurumun medyan beklentisi faizlerin % 12 seviyesine çekilmesi yönünde oldu.

En düşük sene sonu tahmini veren kurumlar politika faizinin sene sonuna kadar % 9 seviyesine kadar düşürülmesini, en yüksek sene sonu politika faizi tahminini paylaşan kurumlar ise sene sonuna kadar politika faizinin % 13 seviyesinde sabit kalmasını bekliyor.

 Merkez Bankası’ndan faiz indirimi bekleniyor! 22 Eylül’de açıklanacak

TOKİ Ağrı Tutak 2022 Projesi sizleri bekliyor! Sadece 240 ay taksitle!

Endeksa ve Ulvi Kocailik’ten gayrimenkul sektöründe iş birliği! Eğitimler başlıyor

TOKİ Ağrı Taşlıçay’da 2 bin 280 liradan başlayan taksitle!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön