28 / 04 / 2024

Merkez Bankası'ndan flaş altın hamlesi!

Merkez Bankası'ndan flaş altın hamlesi!

Merkez Bankaları, altındaki yükselişe karşı harekete geçti. Başta TCBM olmak üzere dünya merkez bankaları, altın rezervlerini artırmak adına ellerinden gelen çabayı gösteriyor.



TÜRKİYE REZERVLERİ ARTIRMAYI BAŞARDI

Dünya Altın Konseyi’nin raporuna göre nisan ayında rezervlerin 19.4 ton artıran merkez bankalarının yine değerli metal net alıcısı olduğunu söyledi. Türkiye de altın rezervlerini artıran ülkeler arasında bulunuyor. Nisanda en büyük alımı 4 merkez bankası yaptı. Özbekistan 8.7 ton sarı metal satın aldı; Kazakistan altın rezervlerini 5.3 ton artırdı. Türkiye bu yıl külçe alımına 5.6 ton daha ekleyerek devam etti ve altın rezervlerini yüzde 27.8’e karşılık gelen 436.7 tona çıkardı. Son olarak, Hindistan altın stoklarını 0.9 tondan 761.3 tona yükseltti. 

Hisseli arsanın satışı nasıl yapılır?

Dolar 17 lira seviyesinin altında kalmakta zorlanıyor!

Altından sonra sıra gümüşe mi geldi? Gümüş fiyatları ne olacak: düşecek mi, yükselecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön