28 / 04 / 2024

Merkez Bankası’ndan krediler için yeni karar geldi!

Merkez Bankası’ndan krediler için yeni karar geldi!

Merkez Bankası sıkı para politikası duruşunu destekleyici ek sıkılaşmalar için düğmeye bastı. Merkez Bankası tarafından atılan bu adımlara göre, TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2’ye, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2’ye indirildi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaşma adımları için düğmeye bastı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından konu ile ilgili olarak yapılan duyuru kapsamında, kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisinde TL ticari krediler için yüzde 2,5 şeklinde olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye indirilmesine karar verildi.

Ayrıca yine Merkez Bankası tarafından paylaşılan detaylara göre bunun dışında ihtiyaç kredilerinde de aylık büyüme sınırının yüzde 3’ten yüzde 2'ye, taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına karar verildiği belirtildi.

Merkez Bankası’ndan krediler için yeni karar geldi!

“İLAVE ADIMLAR ÜZERİNDE ÇALIŞILMAKTADIR"

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre menkul kıymet tesisine ilave şekilde kredi büyüme sınırlarına ilişkin uygulamanın etkinliğini artırmak amacıyla kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık tesis edilmesine yönelik çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından konu ile ilgili olarak yapılan duyuruda, ayrıca, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesine yönelik ilave adımlar üzerinde çalışıldığı da belirtildi.

TCMB Para Politikası Kurulu'nun 22 Şubat tarihinde gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin yayımlanan özette, enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi halinde para politikası duruşu sıkılaştırılacağı belirtilerek, kredi büyümesi ve mevduat faizinde öngörülenin dışında gelişmeler olması halinde parasal aktarım mekanizması destekleneceği kaydedildi.


KREDİ KARTLARINA LİMİT Mİ GELİYOR? 


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ‘kredi kartlarına bir düzenleme yapılacak mı’ sorusuna verdiği yanıtta “Yaptığımız, sonuçlandırdığımız bir çalışma yok. Önümüzdeki dönemde hiçbir sürpriz yapmadan, piyasaları bozmadan bu konuları çalışacağız" ifadelerini kullanmıştı. 

Kredi kartlarına ilişkin bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken,  Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şunları söylemişti: “Kredi kartı limitleri ve kredi kartı taksit sınırlamasına ilişkin olarak kamuoyunda bir beklenti mevcut, söz konusu bu düzenlemenin ne yönde yapılacağı netleşmemiş olmakla beraber devletimiz piyasaya çok fazla müdahale etmeden, enflasyonist ortamın etkilerini bertaraf etmek amacıyla bazı düzenlemeler yapacak."

 

Deprem sonrası Ankara'da konut fiyatları fırladı! 

İstanbul'da yaşamanın maliyeti yüzde 81 artarak 55 bin TL'yi aştı!

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!


Geri Dön