06 / 05 / 2024

Merkez Bankası'ndan son dakika altın açıklaması! Kasasındaki altın değeri toplam 44,3 milyar dolar!

Merkez Bankası'ndan son dakika altın açıklaması! Kasasındaki altın değeri toplam 44,3 milyar dolar!

Merkez Bankası'ndan son dakika altın açıklaması geldi. Merkez Bankası'nın kasasındaki altının değeri 44,3 milyar dolar oldu.



2022'DE REKOR KIRDI!

2022 yılında 148 tonla altın alımı rekoru kıran Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bu sene de rezervlerini güçlendirmeye devam ediyor. 

Merkez Bankası, 2023 yılının ilk 5 ayında toplam 128 ton altın aldı.  Dünya Altın Konseyi verilerine göre; TCMB’nin 2022 yılında 542 ton olan toplam rezervi son alımlarla beraber 670 tona ulaştı. Altın rezervinin değeri ise son rakamlarla birlikte 44 milyar 312 milyon dolar olarak hesaplandı.

Dünya genelinde merkez bankaları 2022 yılında 1.167 ton net altın aldı. Türkiye ise  geçen sene 148 ton altın alımıyla dünya ülkeleri arasında zirveye çıktı.

Merkez Bankası ndan son dakika altın açıklaması! Kasasındaki altın değeri toplam 44,3 milyar dolar!

İÇ TALEBİ TCMB KARŞILIYOR

6 Şubatta mweydana gelen depremlerinin ekonomiye olumsuz etkisini azaltmak için Merkez Bankası dışındaki kuruluşların altın ithalatı geçici bir süreliğine durdurulmuştu. 

Cari açıktaki artışın önlenmesi için uygulanan altın ithalatı kısıtlamasıyla yurt içinde artan talep Merkez Bankası’nın kasasından karşılanıyor.

Merkez Bankası iç talebi karşılamak için martta 15 ton altın satışı yaptı. Yurt dışından bu yılın ocak ayında 23,1 ton, şubat ayında 22,5 ton altın temin edilmişti. Merkez Bankası'nın rezervlerine nisan ve mayıs aylarında ise toplam 97,4 ton altın daha eklendi. Böylece TCMB, ilk 5 ayda 128 tonluk alımla altın rezervini 542 tondan 670 tona çıkardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön