05 / 05 / 2024

Merkez Bankası'ndan TL hamlesi! Şartlar açıklandı

Merkez Bankası'ndan TL hamlesi! Şartlar açıklandı

Merkez Bankası'ndan dövizlerini Türk lirasına çeviren firmalara destek yapılacağı duyuruldu. Çevirilen dövizin tutarının yüzde 2'si oranında firmalara destek verilecek.



Merkez Bankası, firmaların yurt dışı kaynaklı dövizlerini TL'ye çevirmeleri halinde, çevrilen tutarın yüzde 2'si civarında firmalara destek verecek.

TL'YE ÇEVRİLEN TUTARIN YÜZDE 2'Sİ DÖNÜŞÜM DESTEĞİ ALACAK

Firmaların Yurt Dışı Kaynaklı Dövizlerinin Türk Lirasına değişiminin Desteklenmesi konusunda iletme, Resmi Gazete'nin bugünkü nüshasında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, firmaların yurt dışı kaynaklı dövizlerinin Merkez Bankası'na satışı esnasında, firmalar verecekleri garanti karşılığında, 
TL'ye çevrilen tutarın yüzde 2'si kadar döviz dönüşüm desteği alabilecek.

Merkez Bankası ndan TL hamlesi! Şartlar açıklandı

DÖVİZİ TL'YE ÇEVİREN FİRMALARA DESTEK

Şirketler, ülkeye getirdikleri yurt dışı kaynaklı dövizlerinin en az yüzde 40'ı olmak kaydıyla Merkez Bankası'na satmasının akabinde getirilen dövizin kalan kısmını kur korumalı dönüşüm hesabında değerlendirebilecek ve verdikleri garanti karşılığında TL'ye çevrilen ederin yüzde 2'si kadar döviz dönüşüm desteği alabilecek.

Merkez Bankası'na satışı yapılacak dövizlerin ve Türk lirası vadeli mevduat ve katılma hesaplarına dönüştürülecek dövizlerin yurt dışı kaynaklı olduğunun saptaması bankalar aracılığı ile yapılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön