03 / 05 / 2024

Merkez Bankası'ndan yeni açıklama! Tüm bankalara gönderildi

Merkez Bankası'ndan yeni açıklama! Tüm bankalara gönderildi

Merkez Bankası bankalara bir yazı göndererk tahvil düzenlemelerinde cezai şart olan 3 kat dolar mevduat tutulmasının seçenek olmadığını bildirdi. Merkez Bankası bankaların tahvil tesisini yerine getirmesi gerektiğini hatırlattı. 



TC Merkez Bankası bankaların menkul kııymet tesisini yerine getirmelerinin gerekli olduğunu vurgulayarak  MB zorunlu karşılık ve kredi karşılığı tahvil düzenlemesinde cezai şart olarak yer alan 3 katı kadar dolar cinsi mevduat tutulmasının bankalar için seçenek olamayacağını bildirdi.

 
Bankacıladan alınan bilgilere göre Merkez Bankası'nın bankalara yazı ile ilettiği bilgi notunda söyle denildi: Düzenlemede yer alan yaptırıma ilişkin hükümler bankalar için bir seçenek değil. Düzenleme kapsamında bankaların menkul kıymet tesisini yerine getirmeleri gerekiyor...
Menul kıymetlerin süresinde tesis edilmemesi veya eksik tesis edilmesi durumunda, eksik tutarın üç katı kadar dolar cinsinden mevduatın yaptırım olarak tesis edilmesinin hükme bağlandığınnın altını çizen Merkez Bankası bunun bir seçenek kabul edilmeyeceğini bankalara iletti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön