27 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nın dördüncü dolar müdahalesinin büyüklüğü belli oldu!

Merkez Bankası'nın dördüncü dolar müdahalesinin büyüklüğü belli oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 13 Aralık'ta dördüncü doğrudan döviz müdahalesinin boyutunu açıkladı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 13 Aralık'taki dördüncü doğrudan döviz müdahalesinde 3,12 milyar dolar sattığını açıkladı.

Sputniknews'te yer alan habere göre; TCMB, geçtiğimiz hafta 10 Aralık'ta gerçekleştirdiği üçüncü doğrudan döviz müdahalesinde 687 milyon dolar, önceki hafta ise 3 Aralık'ta yaptığı ikinci döviz müdahalesinde 504 milyon dolar sattığını açıklamıştı

Merkez Bankası nın dördüncü dolar müdahalesinin büyüklüğü belli oldu!

3 Aralık'ta Merkez Bankası Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda yaklaşık 51 milyon dolarlık bir işlem gerçekleştirdi. Merkez Bankası Aralık ayında piyasaya 5 kez müdahale etti. 1 Aralık'tan sonra 3 Aralık, 10 Aralık, 13 Aralık ve 17 Aralık'ta müdahaleler geldi.

Merkez Bankası'ndan dolara 10. günde 3. müdahale!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön