28 / 04 / 2024

Merkez Bankası’nın rezervleri erimeye devam ediyor!

Merkez Bankası’nın rezervleri erimeye devam ediyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kan kaybetmeye devam ediyor. Bankacıların hesaplamalarına göre; Merkez Bankası’nın geçen hafta itibarıyla toplam rezervleri 3 milyar dolar; net rezervleri ise 2 milyar doların üstünde geriledi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervlerinin 28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur seçimleri öncesi son hafta olan 26 Mayıs haftası itibarıyla toplam rezervlerinin yaklaşık 3 milyar dolar, net rezervlerinin ise 2 milyar dolar üzerinde azaldığı ifade edildi.

Cumhuriyet’in haberine göre, bankacıların hesaplamaları 14 Mayıs’ta yapılan ilk tur seçimleri öncesinde yüksek döviz talebi yüzünden 9 milyar dolar indi. İlk turdan sonraki ilk hafta 3.5 milyar dolar daha düşüş yaşayan döviz rezervlerindeki gerilemenin geçen hafta da sürdüğü belirtildi.

 Merkez Bankası’nın rezervleri erimeye devam ediyor!

DÜŞÜŞ YAKLAŞIK 3 MİLYAR DOLAR

28 Mayıs’ta yapılan İkinci turdan önceki hafta düşüşün yaklaşık 3 milyar dolar olduğunu hesaplayan ekonomistler, bu doğrultuda toplam rezervlerin 98.5 milyar dolara indiğini hesapladı. Reuters'ın görüştüğü dört ekonomistin hesaplamaları rezervin 2.9-3.3 milyar dolar seviyesinde azaldığını gösterdi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön