11 / 05 / 2024

Merkez Bankası’nın rezervleri erimeye devam ediyor!

Merkez Bankası’nın rezervleri erimeye devam ediyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kan kaybetmeye devam ediyor. Bankacıların hesaplamalarına göre; Merkez Bankası’nın geçen hafta itibarıyla toplam rezervleri 3 milyar dolar; net rezervleri ise 2 milyar doların üstünde geriledi.



Resmi son verilere göre 2023 başından 19 Mayıs tarihine kadar toplam rezervlerde yaşanan kayıp, altın satışlarının da etkisiyle 27.2 milyar doları buldu. Düşüşün hesaplamalar çerçevesinde olması durumunda yıl başından beri rezerv kaybı 30 milyar doları bulacak.

Yapılan hesaplamaların yanılma payının daha fazla olduğu net rezervlerin ise önceki hafta 2 milyar doların biraz üzerinde düşüşle eksi 2.5 milyar dolara gerileyeceği öngörülüyor. Ekonomistlerin tahmin bandı 2-2.5 milyar dolar seviyesinde oldu.

 Merkez Bankası’nın rezervleri erimeye devam ediyor!

Net uluslararası rezervler önceki hafta 2.48 milyar dolar daha düşerek 19 Mayıs itibarıyla -151.3 milyon dolara inmişti. Merkez Bankası’nın net rezervleri seçimlerin ilk turundan önceki haftada da 4.45 milyar dolar ile keskin bir düşüş yaşamıştı.

Hükümetin istikrarlı TL, piyasanın ise kamu kontrollü olarak tanımladığı söz konusu politikalarla dolar/TL sınırlı artsa da son beş senede yüzde 80 kayıp ile en kötü para birimlerinin başında yer alıyor. TL'nin daha fazla değer kaybetmesi gerektiğine yönelik yükselen beklentiler ise Merkez Bankası rezervlerini her geçen gün daha da zorluyor.

Merkez Bankası, rezerv verileri perşembe günü açıklanacak.

Aman dikkat! Beyaz eşya ürünlerine yeni zam geliyor!

A101’de sinek öldürücü 70 TL’ye, masa üstü fan 170 TL’ye, sürahi 170 TL’ye düştü!

İş Bankası bu kararıyla büyük alkış topladı! Hesaplara para yatıracağını duyurdu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön