02 / 05 / 2024

Merkez Bankası Eski Başekonomisti Kara: ‘Döviz rezervleri erimeye devam ediyor’

Merkez Bankası Eski Başekonomisti Kara: ‘Döviz rezervleri erimeye devam ediyor’

3 gün önce gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CDS ve mevduat faizlerinin yükselme süreci devam ediyor. Altın satışlarının da etkisiyle Merkez Bankası rezervleri baskı altındayken, Merkez Bankası Eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, “Döviz rezervleri erimeye devam ediyor” ded



14 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde geçici sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.51, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.88 ve Sinan Oğan ise yüzde 5.17 oy aldı. YSK, seçimlerin 28 Mayıs tarihinde ikinci tura kaldığını duyurdu.

 Merkez Bankası Eski Başekonomisti Kara: ‘Döviz rezervleri erimeye devam ediyor’

Seçimin ertesi günü bankacılık öncülüğünde borsa sert gerilerken, CDS ve mevduat faizleri artışa geçti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ise bireysel kredilerin bir miktar yavaşlaması ile sonuçlanacak yeni düzenlemelerini duyurdu.

Merkez Bankası’nın son zamanlarda altın satışlarının da etkisi ile beraber rezervleri daha da baskı altında seyrediyor. Fakat işlemciler vadeli işlemlerde döviz talebinin seçim öncesi seviyelerde olmadığına vurgu yapıyor.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön