05 / 05 / 2024

Merkez Bankası'na yapılacak olan döviz satışına yönelik uygulama talimatı yayımlandı!

Merkez Bankası'na yapılacak olan döviz satışına yönelik uygulama talimatı yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ihracat genelgesi kapsamında TCMB'ye döviz satışına ilişkin uygulama talimatı yayınladı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ihracat genelgesi kapsamında TCMB'ye yapılacak döviz satışına ilişkin uygulama talimatı yayımladı. Talimatta, İhracat Genelgesi alanında TCMB'ye yapılacak döviz satış işlemlerinin uygulama ayrıntıları düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın döviz satışına ilişkin uygulama talimatına göre, İhracat Değer Kabul Belgesi veya Döviz Alım Belgesine ekli dövizin  ihracat değerinin yüzde 25'i oluşturulan bankaya satılacaktır. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bankada TCMB adına Dolar, Euro ve İngiliz Sterlini hesapları açılacak ve uygulama talimatı kapsamında bankanın satın aldığı dövizler saat 17.00'ye kadar TCMB'ye bildirilerek söz konusu hesaplara aktarılacaktır.

 Merkez Bankası na yapılacak olan döviz satışına yönelik uygulama talimatı yayımlandı!

TCMB'nin hesabına aktarılan dövizlere ilişkin dekont, ekstre ve benzeri belgeler ile bilgiler ve döviz alışı yapılan tutarlara ait bilgiler bankalar tarafından Merkez Bankası'na aynı gün elektronik ortamda bildirilmesi gereklidir.

Banka tarafından TCMB'nin hesabına aktarılan dövizler, Merkez Bankası tarafından işlem kuru üzerinden satın alınacak. Döviz alış işlemleri karşılığı Türk lirası tutarları, Merkez Bankası'nca bankanın EFT merkezine masrafsız olarak gönderilecek. Saat 17.30'a kadar sonuçlandırılamayan işlemler için ise Türk lirası tutarlar bankanın TCMB nezdindeki zorunlu karşılık hesabına aktarılacak.

 Merkez Bankası na yapılacak olan döviz satışına yönelik uygulama talimatı yayımlandı!

Banka, uygulama talimatı kapsamında yapılacak tüm işlemlerin ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleştirildiğini kontrol edecek.Banka standartlara uygun olarak gerçekleştirildiğini kontrol edecek.

TL'ye geçiş için özel dönüşüm kuru kaldırıldı!

Merkez Bankası'ndan, dövizden TL mevduata geçiş için teşvik hamlesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön