04 / 05 / 2024

Mersin Arena Stadı'nın açılışı ertelendi!

 Mersin Arena Stadı'nın açılışı ertelendi!

Mersin Arena Stadı 'nın bir protokolle Mersin İdmanyurdu’na verilmesi ve Kasım ayında ilk resmi maçların oynanması düşünülüyordu. Kasım ayının sonlarına geldiğimiz bu günlerde stadın açılmasıyla ilgili hiçbir gelişme yok




Spor medyasına göre, Türk futbolu Avrupa’nın en iyi 4 ligi arasında bulunuyor. Ama Avrupa’dan Türkiye’ye bakınca durum tam tersi gibi görünüyor. Onlara göre Türkiye ligi ikinci, hatta üçüncü lig statüsünde yer alıyor. O yüzden bugün hiçbir Avrupa ülkesinde Türkiye liglerinde oynanan maçların maç özetleri ekranlara gelmiyor..

Türk futbolunun Avrupa’ya rakip olamamasının arkasında taktik ve tekniğin yanında tesisleşememe en önemli faktör olarak karşımıza çıkıyor. Bugün Süper Lig’de mücadele eden takımlarımızın birkaçı hariç, oynadıkları statlar adeta bir gecekonduyu andırıyor. Seyirci kapasitesi 15 bini geçmeyen bu statlarda oynanan maçlar bile tam kapasite ile dolmuyor. Tribünlerdeki boşluklar sahada oynanan futbolu da etkiliyor. Futbol temaşa sanatıdır. Futbolcu yaptığı güzel bir hareketin karşılığı olarak alkış bekler. Boş tribünler futbolcuyu soğutur, mücadele azmini kırar..


Gençlik ve Spor Bakanlığı Türk futbolundaki bu durumu hemen farketti.  TOKİ   ile arasında muhtelif tarihlerde imzaladığı protokoller kapsamında 18 yeni stadın inşaası çalışmalarına start verdi. Afyonkarahisar, Malatya, Mersin, Sivas, Eskişehir Samsun, Antalya ve Gaziantep illerinde stat inşaatları devam ediyor. Adana, Trabzon, Sakarya, Kocaeli′de inşa edilecek statlar ise ihale aşamasına geldi. Ankara, Diyarbakır, Hatay, Batman,  İzmir  (iki adet) ve Edirne′de inşa edilecek statlar ise hazırlık aşamasında bulunuyor..


Bir diğer eksikliğimiz ise yaptığımız statları bir türlü hizmete açamıyoruz. Örneğin, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin’e kazandırılan 25 bin seyirci kapasiteli "Mersin Arena Stadı" Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Haziran’da  görkemli bir açılış sonunda hizmete açıldığı bildirilmişti. 4 ay gibi kısa bir sürede inşa edilerek adeta bir rekor kırılan bu statda çimleme çalışmaları yüzünden Akdeniz Oyunları boyunca açılış ve kapanış törenleri hariç, hiçbir spor müsabakasının oynanmasına izin verilmedi.. 


Yaklaşık 5 aydır stadın çimleme çalışmaları sürüyor. Bu tesisin bir protokolle Mersin İdmanyurdu’na verilmesi ve Kasım ayında ilk resmi maçların oynanması düşünülüyordu. Kasım ayının sonlarına geldiğimiz bu günlerde stadın açılmasıyla ilgili hiçbir gelişme yok. Halbuki A Milli Takımının bu akşam Belarus’la oynayacağı hazırlık maçı Mersin Arena Stadı’nda oynanması pekala gerçekleşebilirdi. Yetkililer, burada maç oynanması için Mersin İdmanyurdu’nun yeniden Süper Lige çıkmasını mı bekliyorlar, anlamak mümkün değil..


 


Yeni Asya/Erol Doyuran



Geri Dön