28 / 04 / 2024

Mersin Ataşehir Belediyesi'ne usulsüz arsa dönüşümü için dava açıldı!

Mersin Ataşehir Belediyesi'ne usulsüz arsa dönüşümü için dava açıldı!

CHP'li Ataşehir Belediyesi'nin, herhangi bir uyarıda bulunmadan kendilerine ait 19 bin 320 metrekarelik arsayı parka dönüştürdüğünü iddia eden işadamı M. Kürşat Hattat dava açtı.



Mersin'de yaşayan işadamı M. Kürşat Hattat, CHP'li Ataşehir Belediyesi'nin, kendisi ile 3 akrabasına ait arsayı izinsiz ve habersiz şekilde parka çevirdiği gerekçesi ile 'Usulsüz el atmanın engellenmesi' konusunda dava açtı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın adının verildiği parkın 30 Mart yerel seçimlerinden önce açıldığını söyleyen M. Kürşat Hattat, "Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi adeta arsamıza el koymuş. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi. 


İMARA KAPALI ARSA 

2001 yılında vefat eden amcasının kızı Müzdat Ağanoğlu'ndan kalan arazinin bir kısmının hissedarlar tarafından satıldığını, ancak diğer 3 akrabası ile kendisinin hisselerini satmadıklarını söyleyen işadamı Hattat "Sözünü ettiğimiz yer toplam 19 bin 320 metrekarelik bir arsa. Üzerinden yüksek gerilim hattı geçtiği için imara açılmadı. Ancak geçtiğimiz aylarda İstanbul'a gittiğimde arsamıza Ataşehir Belediyesi tarafından park yapıldığını öğrendim" diye konuştu. 


BELEDİYEDEN SES YOK 

Ataşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü'ne giderek durum hakkında bilgi aldıklarını belirten M. Kürşat Hattat, "Yetkililer bize, 'Evet orasını park yaptık' dediler. Avukatımız aracılığı ile hemen belediyeye resmi yazı yazıp konunun içeriğini öğrenmek istedik. Ancak aradan geçen onca zamana rağmen bize cevap dahi verilmedi" şeklinde konuştu. Hattat, bu vurdumduymazlık üzerine belediye aleyhine "Usulsüz el atmanın engellenmesi" davası açtıklarını söyledi. 


"BU ŞEKİLDE ALAMAZ"

CHP'li Battal İzgezdi yönetimindeki Ataşehir Belediyesi'nin adeta arsalarını gasp ettiğini iddia eden M. Kürşat Hattat şöyle konuştu: "Belediyenin yasa gereği herhangi bir arsanın tamamını bu şekilde alması mümkün değil. Eş değerde bir arsa vererek ya da bedelini ödeyerek alabilir" dedi. Sürekli mazeret uyduran belediyenin duruşmalara katılmadığını da öne süren Hattat, "Arsanın tahmini değeri yaklaşık 50 milyon dolar. Biz hakkımız yenmesin istiyoruz. Benim Kadıköy'de dairem var, kentsel dönüşüme giriyormuş. Kadıköy Belediyesi tebligatta bulunup durumu bildirdi. Ama bunlar ne bir uyarı yaptı, ne izin istedi. Ataşehir'in göbeğindeki arsamız resmen gasp edildi" 


Sabah Güney


Geri Dön