29 / 04 / 2024

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Aralık Ayı Toplantısı’nın birinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.




Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Aralık Ayı Toplantısı’nın birinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.


Toplantıda idare tekliflerine ait 36, komisyon raporlarına ait 14 ve gündem dışı 8 madde görüşüldü.


Toplantının dilek ve temenniler bölümünde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak katıldıkları Travel Turkey  İzmir  Turizm Fuarı ve 2. Uluslararası Mersin Maratonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


8-10 Aralık 2016 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yer aldıklarını ve Mersin’in tanıtımı konusunda bu gibi ulusal ve uluslararası fuarlara katılmaya devam edeceklerini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Geçen hafta İzmir’de Travel Turkey Turizm Fuarı’na Mersin partner il olarak katıldı. Sayın Valimiz de orada Mersin’i tanıtacak güzel bir konuşma yaptı. Bu tür faaliyetleri kesintisiz sürdürmek zorundayız” dedi.


Mersinliler tarafından yoğun bir katılımla gerçekleştirilen 2. Uluslararası Mersin Maratonu’nun iptal edilmemesine yönelik sosyal medyada gelen eleştirilere cevap veren Başkan Kocamaz, Mersinlilerin büyük bir ilgi gösterdiği ve yoğun bir katılımla gerçekleştirilen 2. Uluslararası Mersin Maratonu’nda tüm katılımcılarla beraber terör olaylarına en güzel cevabı verdiklerini söyledi. Başkan Kocamaz, spor konusunda da Mersin’i bir turizm merkezine dönüştürme gayretinde olduklarını belirterek, “Dün gerçekleştirilen maratonumuza yoğun bir katılım oldu. Tüm Mersin’e teşekkür ediyorum. Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz bu maraton daha ilk senesinde Uluslararası Atletizm Birliği tarafından 5 yıldızla ödüllendirildi. Yaptığımız 2. Uluslararası Mersin Maratonu’nun tarihi, Avrupa Atletizm Birliği tarafından belirlendi ve bu tarihte yapılması gerekiyordu. Bir gün öncesinde yaşanan acı olay, insanları tedirgin etmesine rağmen, katılım geçen yılın on katı oldu. Terör saldırılarına en güzel cevabı Mersinlilerle beraber verdik” şeklinde konuştu.



Mersin Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön