01 / 05 / 2024

Mersin Kent Ormanı Mesire Alanı tamamlanıyor!

Mersin Kent Ormanı Mesire Alanı tamamlanıyor!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Mersin’i modern ve daha yaşanabilir bir kent olması için mesai gözetmeksizin çalışmalarına devam ediyor.




Mersin’i modern ve daha yaşanabilir bir kent olması için mesai gözetmeksizin çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz her hafta sonu olduğu gibi bu hafta sonunu da çalışmayla geçirdi. Başkan Kocamaz, yapımı devam eden Mersin Kent Ormanı’ndaki mesire alanı inşaatı, Tarsus Kültür Parkı ve Yarenlik Alanı’nda incelemelerde bulunurken Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın hayatını konu alan 'Cennetin Melekleri' isimli sinema filminin sözleşme imza törenine de katıldı.


Kent Ormanı’nda Çalışmalar Son Hızla İlerliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi kentte yaşayan insanların sahil bandına alternatif olarak şehrin kuzeyinde doğal ortam içerisinde bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği Mersin Kent Ormanı projesi çalışmalarına devam ediyor. Mersin Kent Ormanı ile ilgili çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Vatandaşlarımızın doğa ile iç içe vakit geçirebileceği bir alan için çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Amacımız  vatandaşlarımızın ailesiyle vakit geçirecekleri açık hava alanı oluşturup iş ve yaşam stresini azaltmak. Çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz da Kent Ormanı mersinlilerin hizmetine sunulacak” dedi.


Yarenlik Alanı ve Kültür Park Yenileme çalışmalarında Sona Gelindi

Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus Yarenlik Alanı ve Tarsus Kültür Park’ta kentsel tasarım ve yenileme çalışmalarını da inceledi. Tarsus’un yaşam alanlarına, kent kimliğine ve sosyal dokusuna katkı sağlayacak çalışmalarla Tarsuslular için önemli bir buluşma noktası ve Tarsus’un en güzel yerlerinden olan Yarenlik Alanı ve Kültür Park, adına yakışır şekilde yenileniyor. Tüm yönüyle modern bir yapıyı içinde barındıran Yarenlik Alanı ve Kültür Park, yeşili ve oksijeni bol sosyal alanlara da olanak sağlayacak ve yürüyüş yolları, süs havuzları, kafe ve restoranlar da yerini alacak.




Mersin Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön