22 / 05 / 2024

Mersin Kent Ormanı Mesire Alanı

Mersin Kent Ormanı Mesire Alanı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Mersin’i modern ve daha yaşanabilir bir kent olması için mesai gözetmeksizin çalışmalarına devam ediyor.

Kent Yapı'dan Mersin'e 62 milyon 170 bin 734 TL'lik konut yatırımı!

Kent Yapı, Mersin Silifke'de "Konut Kapasite Artışı Projesi" için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yaparak ÇED sürecini resmen başlattı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

Ankara ve Mersin'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Ankara ve Mersin'de Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar gereğince, Ankara ve Mersin'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı...

Mersin'de 80 aileye 120 hektarlık arazi verildi!

Mersin'in Mut ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan Selamlı GGT projesi kapsamında 80 aile 120 hektarlık alandan faydalanacak.

Capital Ticaret Merkezi'nin yüzde 90'ı tamam!

Güler GYG, Mersin kent merkezinde 4 ilçenin kesişim noktasındaki ofis projesi Capital Ticaret Merkezi’nin yüzde 90’ını tamamladı. Şirket bu projesiyle 2018 yılında Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi ofis projeleri ödüllerini almıştı.

Mersin Gülnar'da 205 konut inşaatında sona gelindi!

Mersin'de toplu açılış töreninde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kent genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamada bulundu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı ilanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bursa Nilüfer'deki Balat Kent Ormanı, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Mersin, Çamlıbel Millet Bahçesi ile canlanacak!

Mersin'de bir zamanlar sahip olduğu hareketliliğiyle kent ekonomisinin kalbi niteliğindeki Çamlıbel mahallesi, Marina Projesi ve Millet Bahçesi ile eski günlerine kavuşacak.

Mersin Mezitli'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Mersin İlinde Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar gereğince, Mersin'deki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı...

Mersin'de Kentsel Tasarım Projesi hayata geçiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kenti güzelleştirmek adına “Kent Merkezi Kentsel Tasarım Projesi”ni başlatıyor. 

Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne?

Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne? AOÇ arazisi yapılaşmaya açılacak mı? Aynı zamanda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tamamen kurumun tapulu malı olan Bademlik’teki 750 dönümlük alanı kent ormanı yapmaya hazırlanıyor. Ankaraya yeni AOÇ geliyor...

Mersin'deki 600 yıllık Azakhan'da moloz ve çirkin beton yığınları birikti!

Mersin’de bir zamanlar kent ticaretinin kalbi olan ve iş hanı yapılmak üzere yıkılan kent merkezindeki tarihi Azakhan’ın beton yığını oldu. 600 yıllık olduğu tahmin edilen yapının yerine 90’lı yıllarda iş hanı yapılmak istenmesi Mimarlar Odası Mersin temsilciliği sayesinde engellendi.

Atatürk Kent Ormanı'nın tüm etapları açıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde Sarıyer’deki Atatürk Kent Ormanı’nın açılışını yaptı. İmamoğlu, “Şehrin gerçekten kaybedilmiş yılları, kaybedilmiş alanları var. Daha önce bu alanlar niçin İstanbulluların olamadı? Herkesin oturup düşünmesi lazım” dedi.

Mersin Kent Ormanı Mesire Alanı Haberi

Mersin Kent Ormanı Mesire Alanı


Mersin’i modern ve daha yaşanabilir bir kent olması için mesai gözetmeksizin çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz her hafta sonu olduğu gibi bu hafta sonunu da çalışmayla geçirdi. Başkan Kocamaz, yapımı devam eden Mersin Kent Ormanı’ndaki mesire alanı inşaatı, Tarsus Kültür Parkı ve Yarenlik Alanı’nda incelemelerde bulunurken Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın hayatını konu alan 'Cennetin Melekleri' isimli sinema filminin sözleşme imza törenine de katıldı.


Kent Ormanı’nda Çalışmalar Son Hızla İlerliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi kentte yaşayan insanların sahil bandına alternatif olarak şehrin kuzeyinde doğal ortam içerisinde bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği Mersin Kent Ormanı projesi çalışmalarına devam ediyor. Mersin Kent Ormanı ile ilgili çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Vatandaşlarımızın doğa ile iç içe vakit...