08 / 05 / 2024

Mersin Kurban Bayramı tatilinde tatilcileri konuk etti!

Mersin Kurban Bayramı tatilinde tatilcileri konuk etti!

Mersin Kurban Bayramı tatilinde tatilcileri konuk etti. Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine, sona eren turizm sezonunu bu yıl oldukça verimli geçirdiklerini söyledi...



Mersin Kurban Bayramı tatilinde tatilcileri konuk etti. Mersin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları kapsamında düzenlenen plaj voleybolu karşılaşmalarının beldelerinde yapıldığını hatırlatan Çalışkan, şöyle devam etti:


"Akdeniz Oyunları sayesinde beldemizin dünya çapında tanıtımı yapıldı. Milyon liralar harcasak bu tanıtımı yapamazdık. Uzun vadede oyunların faydasını göreceğimize inanıyorum. Akdeniz Oyunları'nın ardından Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda oteller, işletmeler dolu dolu bir sezon geçirdi. Ülkemizin birçok bölgesinde yağmur ve kar yağışı etkili olurken Kızkalesi'nde vatandaşlarımız denize girip, yazdan kalma günler yaşadı. Turizmciler olarak sezonu çok güzel geçirdik."


Mersin'in, tatil yapılabilecek ender illerden olduğunu belirten Çalışkan, "İlimiz için vazgeçilmez öneme sahip Kızkalesi, doğal güvellikleri ve kültürel varlıklarıyla adeta açık hava müzesi konumunda ancak su ve elektrik kesintisi, kanalizasyonun yetersizliği, caddelerin temizliği gibi konularda yetkililer daha hassas olmalı. Sezonun 3 ay değil, 12 ay olmasından yanayız" dedi.


Bayram tatilinde çok sayıda turistin beldeye geldiğini ifade eden Çalışkan, "Bayramda Kızkalesi'ne yerli turistin yanısıra Avrupalı ve Iraklı turist de geldi. Iraklılar, Kurban Bayramı'nda güney sahillerimizi doldurdu. Denize girip, tatilin tadını çıkardılar" diye konuştu.


AA


Geri Dön