28 / 04 / 2024

Oktay Temeller: Kurban Bayramı'nda tatilciler yurtdışı turlarına ilgi gösteriyor!

Oktay Temeller: Kurban Bayramı'nda tatilciler yurtdışı turlarına ilgi gösteriyor!

Oktay Temeller, Ramazan Bayramı'nı deniz tatiliyle geçiren tatilcilerin Kurban Bayramı'nı daha çok yurt dışında geçirmeyi" tercih ettiğini belirterek, "Uzak destinasyonlara olan yoğun talep dolayısıyla bu bölgelere kontenjanların büyük kısmı dolmuş durumd



Setur Turizm Müdürü Oktay Temeller, Ramazan Bayramı'nı deniz tatiliyle geçiren tatilcilerin Kurban Bayramı'nı daha çok yurt dışında geçirmeyi" tercih ettiğini belirterek, "Uzak destinasyonlara olan yoğun talep dolayısıyla bu bölgelere kontenjanların büyük kısmı dolmuş durumda bulunuyor" dedi. Temeller, tatilcilerin Kurban Bayramı'nda tatil seçeneklerine ilişkin yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın yaz sezonuna denk gelmesiyle turların tatilciler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Kurban Bayramı satışlarımız Ramazan Bayramı'na göre daha hızlı ilerliyor. Bunda en büyük etken mevsimin hem yurt içi hem yurt dışı tatil için i çok uygun olması" ifadelerini kullandı. Ramazan Bayramı'nı deniz tatiliyle geçiren tatilcilerin Kurban Bayramı'nı daha çok yurt dışında geçirmeyi tercih ettiklerine dikkati çeken Temeller, şunları kaydetti: "Bayram dönemi sebebiyle konsolosluklarda yaşanabilecek yoğunlukları da göz önünde bulundurarak, vize işlemlerinin son dakikaya bırakılmaması gerekiyor. Ramazan Bayramı'nda tüm turistik bölgeler ve otellerin neredeyse tamamı doldu, ilk tercih edilen yerler ise Ege sahilleri ve Ege otelleri oldu. Kurban Bayramı'nda bu oteller yine yoğun i talep görecek, ancak mevsim itibariyle tatilcile• rin rotalarını bu defa Bodrum ve Çeşme'den ziyade ; Antalya ve Kıbrıs'a çevireceklerini öngörüyoruz. 

Yüksek sıcaklıklar sebebiyle ağustos ayında çok tercih edilmeyen Kıbrıs bölgesi ekim ayında çok daha hızlı talep alacaktır. Mevsim, Akdeniz'de keyifli bir tatil yapmak için çok uygun. Güneşin kavurucu sıcaklarının yerini ılık bir havaya bırakacağı Akdeniz sahilleri, bayram tatilinde deniz ve güneşle buluşmayı planlayanlar için en uygun seçenek. Yurt içinde tatili tercih eden misafirlerimiz, birkaç günlüğüne iş yaşantısından, yoğun şehir hayatından uzaklaşıp altın sarısı kumsalların ve denizin tadını çıkarabilir, her türlp konfora sahip birbirinden farklı tesislerde gün' boyu değişik aktivitelerden faydalanabilir, ılık Akdeniz akşamlarını tesislerin sunduğu keyifli yemeklerle süsleyebilirler. Kültür turu isteyenler için ise Kapadokya iyi bir alternatif." Temeller, gemi turlarında Ramazan Bayramı'nı yüzde 100 dolulukla kapattıklarını belirterek, "Costa, MSC, Princess, Norvvegian, Oceania gibi farklı gemi firmaları ile Baltıklar, Norveç Fiyortları, Akdeniz ve Nehir turları en çok tercih edilen yurt dışı destinasyonları oldu. Kurban Bayramı gemi turları için ise bu dönemde hava şartlarına bağlı olarak Baltık ve Fi; yort turları yapılamamaktadır. Mevsim itibariyle daha ¦; i çok sıcak böjgelere kayan tercihlerde Akdeniz yine en başta gelmekte olup, Uzak Doğu ve Karayipler talep gören destinasyonlar arasındadır. Yurt dışı tatil planlarında ise en çok rağbet gören destinasyonlar Yunan Adaları, Akdeniz turları ve Nehir Turları oluyor'' bilgilerini verdi. ¦] Kurban Bayramı'nda tüm destinasyonlarda grup ve münferit olarak. 2 bin kişinin yurt dışına seyahat edeceğini beklediklerini belirten Temeller, özellikle uzak destinasyonlara olan yoğun talep dolayısıyla bu bölgelere kontenjanlarının büyük kısmının halihazırda dolmuş durumda olduğunu aktardı. Avrupa destinasyonlarına ise satışların halen devam etmekte olduğunu ve kontenjanların dolmaya başladığını ifade eden Temeller, mevcut kontenjanların şu ana kadar yüzde 70'inin satıldığını kaydetti.Temeller, Ramazan Bayramı'nda mevsimsel olarak daha uygun olan İskandinavya, Rusya ve Kuzey/Güney Amerika turlarının oldukça fazla ilgi gördüğünü anlatarak, şöyle devam etti: . "Roma, Barcelona ve Londra programları da  tatilcilerin ilgi gösterdikleri diğer turlar arasındaydı. Kurban Bayramı'nda Doğu Amerika, Batı : Amerika, Güney Afrika, Kenya, Hindistan&Nepal ve Japonya gibi uzak bölgelerle birlikte Avrupa'da İtalya ve ispanya turları her zaman olduğu gibi yine en çok'talep gören yerlerin başında geliyor. Kenya, Güney Afrika turları ile safari turlarına ilgi duyanlar için oldukça ilgi çekici turlar göze çarpıyor" dedi. 


Ankara 24 Saat 


Geri Dön