29 / 04 / 2024

Mersin Mezitli TOKİ'de kuralar çekildi!

Mersin Mezitli TOKİ'de kuralar çekildi!

TOKİ tarafından Mersin'in Mezitli ilçesinde inşa edilecek 262 konut için kuralar çekildi. Kurada ismi çıkan vatandaşlar sevinç göz yaşları döktü.



TOKİ tarafından Mersin'in Mezitli ilçesinde inşa edilecek olan 262 konut için 6 bin 518 emekli başvuru da bulundu. 7 bin 500 kişilik Servet Tazegül Spor Salonu’nda düzenlenen Mezitli Emekli Toplu Konut Projesi’nin kura çekimi, noter huzurunda yapıldı. Mersin Hakimiyet Gazetesi'nden Güray Gürdal'in haberine göre; kendilerine verilen başvuru numarasını ekrandan gören ve büyük sevinç yaşayan 262 emekli, sevinç göz yaşlarına boğuldu. 

Kurada ismi çıkan ve ev sahibi olanlardan Emine Aşama (50), çok mutlu olduğunu söyledi. Aşama, “Allah razı olsun. Cumhurbaşkanım seni çok seviyorum. 40 yıldır kiradaydım. Bu ilk evim, daha önce evim olmadı. İlk ve tek. Adımı duyunca çok mutlu oldum, çok heyecanlandım” diye konuştu.

240 AY VADE İLE TAKSİTLENDİRİLECEK

30 senelik kiracı olduklarını söyleyen Pakize Ocak (56) ise, “Öyle bir sevinçliyim ki elim, ayağım titriyor. Allah herkese kısmet etsin. Allah razı olsun. Adımı duyunca şok oldum” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, tahmini satış bedeli 142 bin 500 TL olan konutların asıl fiyatları, yapılacak ihale sonrası belirlenecek. Hak sahiplerine konutları, başvuru bedeli olan 500 TL düşüldükten sonra kalan tutar yüzde 12 peşinat bedeli için 180 ay vade, yüzde 20 peşinat bedeli için 240 ay vade ile taksitlendirilecek. Peşinatlar ise sözleşme imzalanırken tahsil edilecek. Kurada ismi çıkmayanların ödediği katılım ücreti ise 25 Haziran tarihinden sonra iade edilecek.


Geri Dön