28 / 04 / 2024

Mersin Tarsus OSB işçilerine konut müjdesi!

Mersin Tarsus OSB işçilerine konut müjdesi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçiler için TOKİ ya da belediye vasıtasıyla yaklaşık 5 bin kişilik konut projesi yapacaklarını kaydetti.



Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ne (MTOSB) ziyarette bulunan TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, OSB çalışanlarına yönelik 5 bin kişilik konut projesinin planlandığını açıkladı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; bölgede bulunan yönetim binasında firma temsilcileri ile buluşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, sorun ve talepleri dinledi. Konuşmasında bölge çalışanlar hakkında konuşan Elvan, "MTOSB'nin merkeze uzak olmasından dolayı nitelikli iş gücü noktasında dezavantaj yaşanıyor. Mersin'den buraya gelip çalışmak isteyenlerin bir çoğu, günübirlik gidip gelmek istemiyor. Bölgenin hemen güney tarafında uygun olduğunu düşündüğümüz bir arazi var. Bu alana  TOKİ  ya da belediye vasıtası ile işçilerimize yönelik, yaklaşık 5 bin kişilik bir konut projesi yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Konut için peşinatın sanayiciler tarafından ödenip işçi maaşından cüzi miktarlarda kesinti yapılabileceğini sözlerine ekleyen Elvan, "Karaman'da projemizi bu şekilde yürüttük ve oldukça başarılı olduk. Böyle bir uygulama buradaki işçileri hem konut sahibi yapar hem de nitelikli eleman sorununu büyük ölçüde çözmüş oluruz" dedi.


 


Geri Dön