29 / 04 / 2024

Mersin Yeşilçimen'deki taziye evi açılacak!

Mersin Yeşilçimen'deki taziye evi açılacak!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Yeşilçimen'de yapımı devam eden taziye evi inşaatını inceledi. Başkan Gültak, aynı mahallede fen işleri ekiplerince süren asfalt kaplama ve karo kaldırım çalışmalarını da denetleyip yetkililerden bilgi aldı.



Mersin Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yeni dönemle birlikte, hem çalışmaları yerinde denetlemek, hem de vatandaşların taleplerini dinlemek üzere mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Yeşilçimen'de yapımı devam eden taziye evi inşaatını inceleyen Başkan Gültak, aynı mahallede fen işleri ekiplerince süren asfalt kaplama ve karo kaldırım çalışmalarını da denetleyip yetkililerden bilgi aldı.

Sabah'ta yer alan habere göre, Akdeniz Belediyesi'nin, vatandaşların yıllardır özlemini çektiği hizmetleri mahalleye sunduğunu söyleyen Yeşilçimen Mahalle Muhtarı Cemal Akçay, 'Sayın Belediye Başkanımıza, mahallem adına çok teşekkür ediyorum. Taziye evi, gerçekten yıllardır mahalleli olarak hasretini çektiğimiz bir yapıydı. Şu anda hem taziye evimizin inşaatı aralıksız devam ediyor, bir yandan da sokak ve kaldırımlarımız baştan sona yenileniyor. Bu nedenle Sayın Başkanımıza, başkan Hatay'ın? Yayladağ ilçesindeki Beyaz Kumsal mevkisinden 20 metre derine yapılan dalış ile günümüzde faal olmayan volkanik Kel Dağı'nın içine girilerek, yeni bir su altı mağarası keşfedildi. Dalış eğitmeni ve rehber balık adam Mahmut İğde ile dalış partneri doktor Cihan Öztürk, denizin altından Kel Dağı'nın içine girerek, görsel olarak peribacalarını andıran bir su altı mağarası buldu. Günümüzde faal olmayan bir volkanik dağ olan 1736 metre yükseklikteki Kel Dağı'nın altındaki bu mağaraya, deniz seviyesinden 19 metre derine dalınarak giriş yapılabiliyor. Ana girişten 120 metre suyun altında ilerledikten sonra görselliğiyle büyüleyen mağaraya ulaşılıyor.' dedi.

Cemal Akçay sözlerine, 'Araştırmacı ekip, mağaranın bilinmeyenlerini ortaya çıkarmak için keşif dalışlarını sürdürüyor. Dalış eğitmeni ve rehber balık adam İğde, Kel Dağı'nın kendisi için çok özel bir dağ olduğunu dile getirdi. Kel Dağı'nın, coğrafik özelliklerinin yanı sıra mitolojide ve bölgede var olmuş bütün uygarlıklarda kendine yer bulan bir dağ olduğunu aktaran İğde, Kel Dağı'nın mitolojideki adının Casius olduğunu, yerel halk tarafından Cebel-i Akra olarak bilindiğini söyledi. Dağın, Hazzi Dağı, Şapon Dağı, Fırtına Toplayan Dağ, Zeus Kasios, bazı kaynaklarda ise Mount Olympus of the Near East, Zeus of Mount Kasios ve Lord of the North isimleriyle de adlandırıldığını belirten İğde, Akdeniz'in güneydoğu köşesinde hemen deniz kıyısından uzanan dağın yüksekliğinin 1736 metre, taban uzunluğunun 12 kilometre olduğunu kaydetti. yardımcımıza, müdürümüze ve mahallemde çalışan ekiplere bir kez daha şükranlarımı sunuyorum ediyorum' şeklinde devam. 

Başkan Gültak, 'Hizmet ve çalışmaların devamı gelecek, durmayacağız. Belediye Başkanı olarak sahadayım. Tüm mahallerimizi ziyaret edeceğim. Mahallelerimizde devam eden asfalt, kaldırım çalışmalarımız var. Bu çalışmaları bürokratlarımız ve personelimizle takip ediyoruz. Yeşilçimen Mahalle Evi'nin devam eden çalışmalarını yerinde incelemek üzere mahallemizi ziyaret ettim. Tahmin ediyorum 2 ay içinde burası bitecek ve hizmete girecek. Sadece Yeşilçimen değil, 65 mahallemizin birçoğunda bugün itibariyle ihtiyaç duyulan hizmet ve projelere dönük çalışmalarımız devam ediyor. 'Akdeniz farklı olacak. Değiştirin, Değiştirelim' demiştik. Halkımızın istekleri doğrultusunda şehrimizi ve mahallelerimizi değiştirmeye devam edeceğiz' dedi.

 

Akdeniz'in 4 mahallesine dönüşüm müjdesi!

 


Geri Dön