03 / 05 / 2024

Mersin'da icradan 757 bin TL'ye satılık fabrika!

Mersin'da icradan 757 bin TL'ye satılık fabrika!

Tarsus 1. İcra Müdürlüğü, Mersin İli, Tarsus İlçesi, Mithatpaşa Mahallesi, 2724 ada, 2 parselde yer alan 2 bin 657 metrekare arsa üzerine kurulu fabrika binası ve idari binayı satışa sunuyor



Tarsus 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. TARSUS 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2009/473 Esas

Bir borçtan dolayı hacizli bulunan ve aşağıda cinsi, kıymeti, adedi, evsafı ile satış şartları belirtilen taşınmaz Müdürlüğümüzce açık artırma sureliyle satılarak paraya çevrilecektir. Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup adreste tebliğ edilememesi durumunda veya adresi bilinmeyenler için işbu satış ilanının gazete ile ilanı, llanen tebliğ yerine kaim olacağı ilanen ve tebliğen duyurulur.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri

1- Tarsus, Mithatpaşa Malı. 2724 ada, 2 parsel sayılı taşınmaz olup tamamı 2.657 m2 miktarındadır. Tarsus Belediyesi onanlı imar planında imar planı içinde ticaret E=:1.00 alanına isabet etmektedir. Taşınmaz üzerinde fabrika binası ve idari bina vardır, borçlu adına tam paylıdır. İşletme binası 2 holden oluşmaktadır. çelik çatılı çatı kaplaması galvanizli sac ile kaplıdır. Taban alanı 1.550 m2 miktarındadır. Yer döşemesi beton şap, kapı ve penceresi demir profil ve üzeri boyalıdır, işletme içinde işçi soyunma odaları, wc ve duşlar vardır. Binanın kat yüksekliği 6 m. dir yapı dikdörtgen şeklindedir. İdari Bina 2 katlıdır. Zemin katta muhasebe, misafir kabul, wc ve mutfak vardır. Birinci katta müdür odası ve dinlenme odası, sekreterya, wc bölümleri vardır, işletme binasına bitişik yapıdadır. Yer döşemesi seramik, duvarlar saten boyalı, pencere doğramaları demir profil, üzeri yağlı boyalı, kapı doğramaları renkli alüminyum metaldir. çevre ihata Duvarı 200 metre uzunlukta 1,5 metre yüksekliktedir. Beton kirişli, briket duvarlı ve sıvalıdır. Cümle avlu giriş kapılı olup 300 m2 duvar vardır. Bilirkişilerce taşınmaza arsa değeri olarak 318.840,00 TL, işletme binasına 354.407,50 TL, idari binaya 74.290,00 TL, bahçe duvarına 10.105,00 TL olmak üzere toplam 757.642,50 TL değer biçilmiş olup taşınmaz bu miktar üzerinden satışa çıkarılacaktır.

Satış şžartları
1 - Birinci açık artırma 28.02.2011 Pazartesi günü saat 15:00 /15:10 arasında Belediye Mezat Salonu - Eski Belediye Binası Altı - TARSUS adresinde; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı ala ¬caklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 10.03.2011 Perşembe günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma mas ¬raflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2 - Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçe ¬si veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, satış bedelinin tamamlanması için alıcı istediğinde satış bedelini tamam ¬lamak üzere 10 (on) günü geçmemek üzere süre verilebilir, ihaleden kaynaklı damga vergisi, tapu alım harcı ve masrafları ile %18 KDV ve tahliye masraflarından ihale alıcısı sorumludur. Birikmiş vergiler, tellaliye harcı ve tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3 - İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4 - İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul ola ¬caklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak; bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5 - şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6 - Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/473 Esas sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(IİK m.126)(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön