29 / 04 / 2024

Mersin'de arazi dolandırıcılığı iddiası!

Mersin'de arazi dolandırıcılığı iddiası!

Türkiye'de çok sayıda yatırım yapan Lübnanlı iş insanı  Youssef Said Dargham dolandırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dargham, Mersin ve İstanbul’da yapacağı yatırımlar için anlaşma sağladığı kişilerin parayı aldıktan sonra kayıplara karıştığını dile getirdi. 



Türkiye’de, mermer, inşaat ve gıda sektörlerinde çok sayıda yatırım yapan iş insanı Dargham, kısa süre önce Mersin Tarsus’ta turizm yatırımı için düğmeye bastı. Hürriyet'te yer alan habere göre; Dargham, Lübnan konsolosluğunda çalışan bir kişi aracılığıyla ticaret yapan İbrahim H. ile tanıştı. Dargham, İbrahim H.’ye yatırım planından bahsetti. Bu kişi Dargham’a, Tarsus Egemen Köyü’nde Milli Emlak’a ait denize kıyısı olan 27 bin dönümlük arazi üzerinde yatırımın yapabileceğinden bahsetti. 

İbrahim H., Dargham’ı danışmanlık firması bulunan Ayhan K. ile tanıştırdı. Dargham ile Ayhan K. sözleşme imzaladı. Sözleşmeye göre K., tesisin avam projesi, Milli Emlak’a dosyanın sunulması ve arazinin tahsisi dahil olmak üzere tüm süreçleri izleyeceğinin taahhüdünü verdi. Taraflar, 600 bin TL’lik bir bedel üzerinden anlaşma sağladı. Sözleşmede, söz konusu paranın ne zaman kadarının ödeneceği dahi imzalar atıldı. 

Mersin de arazi dolandırıcılığı iddiası!

Yapılan başvuru bulunmuyor 

Evraklara göre Dargham, iki dilim halinde 360 bin liralık ödemeyi gerçekleştirdi. Sözleşmeye göre, Milli Emlak’a ait arazinin 49 yıllığına kiralanması işleminin 6 ayda bitirilmesine karar verildi. Fakat, iddiaya göre, aradan seneler geçmesine rağmen hiçbir gelişme kaydedilmedi. Dargham’ın savcılık ifadesindeki iddiasına göre, H., kendisini arayarak “İşlemler Ankara’da bir memura takılmış. Bu memura verilmek üzere 50 bin lira ödemen gerekir” dedi. Dargham, “Kimseye rüşvet vermem” diyerek talebi reddetti. Süreç devam ederken kuşkuları çoğalan Dargham, yaptığı araştırmalar sonrası arazinin tahsisi için herhangi bir başvurunun olmadığını, dahası sözü edilen yerin de belirtilen büyüklükte olmadığını öğrendi.

Dargham, konu ile ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yaptı. Suçlanan isimlerden Ayhan K., savcılık ifadesinde, Dargham’ın ödediğini söylediği paranın büyük bir bölümünü İbrahim H.’nin aldığını belirtti. Ayhan K. ifadesinde, arazi ile ilgili danışmanlık firması olarak bir dizi çalışma gerçekleştirip ilgili kurumlardan yazı aldıklarını kaydetti. Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen Ayhan K. “Ben kendi adıma taahhüt ettiğim bütün işlemleri yaptım” şeklinde konuştu. 

Sancaktepe'de tapu dolandırıcılığı operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı!


Geri Dön