Mersin'de Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kuruluyor!
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr Ahmet Çamsarı, üniversite bünyesinde "Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin" açılması için gerekli mercileren onay alındığını söyledi.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr Ahmet Çamsarı, üniversite bünyesinde "Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin" açılması için gerekli mercileren onay alındığını ve onayın Resmi Gazete 'de yayınlandığını söyledi.
Çamsarı, üniversite yerleşkesindeki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Tarsus ilçesinde bölge dinamiklerini harekete geçirmek ve bölgede kalıcı bir iz bırakabilmek için Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'ni ilçeye açmak istediklerini belirtti.
Çukurova Havalimanıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Çamsarı, havalimanına gerekli altyapıyı sağlamak ve buradaki ihtiyaçları karşılayabilmek içi fakültenin yararlı olacağını, bu doğrultuda böyle bir girişimde bulunduklarını kaydetti.
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin bölgenin geneline de katkı sağlayacağını aktaran Çamsarı, şöyle konuştu:
"Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Türkiye 'de çok az ilde mevcut. Her yıl pilot ve havacılıkla ilgili çalışanları yabancı ülkelerden alıyoruz ve görevlendiriyoruz. Bunun ciddi bir milli kayıp olduğu konusunda hemfikiriz. Bunu engellemek ve Çukurova Havalimanı'nın altyapısına katkı sağlamak için bu okulun açılmasını istedik. Şu anki aşamada YÖK ile görüştükten sonra fakültemize geçici bir dekan atayacağız. Dekan atamasının ardından fakültede 4 veya 5 bölüm açmak istiyoruz. Lojistiğinden hostes eğitimine, pilotajından makine ve destek birimlerine kadar bölümleri burada açmak istiyoruz. Fakültemiz, bölgenin işsizliğinin azalmasına da katkı sağlayacak ve ciddi sayıda öğrenci sayısı oluşturacak. Tarsus için ileriki zamanlarda İşletme Fakültesi de açmak istiyoruz."
Rektör Çamsarı, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin yanı sıra, ihtiyaç görülen alanlarda da bölümler açacaklarını dile getirerek, Diş Hekimliği Fakültesi için yaptıkları başvurunun da kabul edildiğini bildirdi.
Çamsarı, Diş Hekimliği Fakültesi'ni eski hastane binasında açacaklarını belirterek, "Bu bölümün yeri hazır durumda.
İmkanlarımızdan faydalanarak kısa sürede bu fakülteyi hayata geçireceğiz. Mersin için önemli bir bölüm olacak. Bunun dışında Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizin inşaatı tamamlandı ve bir ay içerisinde bunun açılışını yapacağız. 30 Eylül'de de Anamur'da yüksek okulumuzun açılışı var. Yakın zamanda da tüp bebek birimimizi hizmete açacağız" dedi.
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin de inşaatının tamamlandığını sözlerine ekleyen Çamsarı, bu merkezin bir ay içerisinde açılacağını söyledi.
Çamsarı, bölüm ve hizmet binası açmanın yanı sıra yurtdışındaki akademisyenleri de kente kazandırmak istediklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Beyin göçünü tersine çevirerek hocalarımızı bu bölümlerde çalıştırmak istiyoruz. Fakülteyi yapmak kolay değil, emek istiyor. Havacılık Yüksekokulu için yurtdışı desteğini almayı uygun gördük. Türkiye'de bu alanlarda yeterli donanım yok. Ukrayna ve Azerbaycan ile zaten yazıştık ve bizden haber bekliyorlar. Yurtdışıyla sürekli bağlantı halindeyiz. İlerleyen zamanlarda kendi hocalarımızı yetiştirdikten sonra yurtdışına bir bağımlılığımız olmayacak. Bunun aynısını Tarsus'ta konumlu bulunan enerji mühendisliğimiz için de söyleyebiliriz. Oradaki bir arkadaşımızla nükleer enerji konusunda bir görüşmemiz oldu. Bir arkadaşımızı nükleer enerji konusunda yönlendirmek istiyorum. Çünkü orada enerji mühendisliği var ve 4 hocamız var. Bölgenin dinamikleri açısından Akkuyu açısından bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Kurulur kurulmaz bilemem ama kurulduğunda bizim üniversite olarak buna hazır olmamız lazım."
Radikal