07 / 05 / 2024

Havacılık ve Uzay İhtisas OSB'de sona gelindi!

Havacılık ve Uzay İhtisas OSB'de sona gelindi!

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve TAI'nin girişimleriyle başlayan Havacılık ve Uzay İhtisas Organize Sanayi Bölgesi girişiminde, tüzel kişiliğin kazanılması için işlemlerin tamamlandığı ve başvurunun yapıldığı öğrenildi...





Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve TAI'nin girişimleriyle başlayan Havacılık ve Uzay İhtisas Organize Sanayi Bölgesi girişiminde, tüzel kişiliğin kazanılması için işlemlerin tamamlandığı ve başvurunun yapıldığı öğrenildi. Bu ay içinde prosedürün tamamlanarak tüzel kişiliğin oluşması beklenirken ekimde ise ön talepler toplanmaya başlanacak. OSB kuruluşunun ardından da arsa-arazi tahsisi yapılacak ve Türkiye'nin en büyük ihtisas organize sanayi bölgelerinden birinde altyapı yatırımları başlayacak. 


TAI'nin genişleme planları içinde başlayan, daha sonra bir havacüık ve uzay kümelenmesine Özel teşvik kapsamında Havacılık ve uzay sanayisinde 50 milyon TL üzeri ve yatırımlar 'büyük ölçekli yatırımlar' kapsamında özel teşvik sistemi içinde bulunuyor. Bu kapsamda yatırım yapılması halinde, bu kategori için verilen teşvik dönüşen özel ihtisas bölgesinin kurulması çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Akıncılar'a kurulacak İlk olarak yaklaşık 800 bin-1 milyon metrekare arasında bir girişim şeklinde başlayan OSB için Akıncılar bölgesinde 7.5 milyon metrekarelik bir alanın ayrıldığı belirtildi. OSB'nin plan4unsurlarından ve ayrıca OSB yatırımı olduğu için de Vinci değil, 2'nci bölge teşviklerinden yararlanılacak. Yatırım limitinin altında kalanlar ise sadece OSB yatırımı yaptıkları için 2'nci bölge teşviklerinden faylanabilecek. 


lanması ve altyapısının hazırlanması için yatırım yapmaya niyetli şirket ve grupların ön taleplerinin ekimde yapılacağı kaydedildi. Bu 50i içinde ön talep sürecinin büyük oranda bitmesinin beklendiği, 2015'in ilk çeyreği içinde de altyapı, parselasyon ve takip eden dönemde altyapı inşaatları için planlama aşamasına geçilebileceği vurgulandı. 



Dünya 


Geri Dön