06 / 05 / 2024

MEÜ'ye Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kuruluyor!

MEÜ'ye Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kuruluyor!

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tarsus'ta kurulması planlanan 'Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin onayının Resmi Gazete'de yayınlandığını söyledi.



Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tarsus'ta kurulması planlanan 'Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin onayının Resmi Gazete'de yayınlandığını söyledi. Çamsan, fakültenin projesi süren Uluslararası Çukurova Havaalanı'na gerekli altyapıyı sağlayacağını ve buradaki ihtiyaçları karşüayabileceğini vurguladı. 


Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Üniversitesindeki yenilikleri paylaşmak üzere bir basın toplantısı düzenledi. Tarsus'ta kurulacak 'Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin onayının Resmi Gazete'de yayınlandığını dile getiren Çamsarı, okulun Uluslararası Çukurova Havaalanı'na gerekli altyapıyı sağlayacağını ve buradaki ihtiyaçları karşılayabileceğini aktardı. Bu fakültenin Türkiye'de çok az ilde mevcut olduğunu anlatan Çamsarı, her yü püot ve havacılıkla ilgili çalışanların yabancı ülkelerden karşılandığını dile getirdi. Bunun ciddi bir milli kayıp olduğunun altım çizen Çamsarı, "Bunu engellemek ve Çukurova Havalimanı nın altyapısına katkı sağlamak için bu okulun açılmasını istedik. Şu anki aşamada YÖK ile görüştükten sonra fakültemize geçici bir dekan atayacağız. Dekan atamasının ardından fakültede 4 veya 5 bölüm açmak istiyoruz. Lojistiğinden hostes eğitimine, pilotajından makine ve destek birimlerine kadar bölümleri burada açmak istiyoruz. Fakültemiz, bölgenin işsizliğinin azalmasına da katkı sağlayacak ve ciddi sayıda öğrenci sayısı oluşturacak. Tarsus için ileriki zamanlarda İşletme Fakültesi de açmak istiyoruz" diye konuştu. Çamsarı, ayrıca önümüzdeki dönemde ihtiyaç görülen farklı alanlarda da bölümler açacaklarını aktarırken, diş hekimliği fakültesi için yaptıkları başvurunun da kabul edildiğini açıkladı. Diş hekimliği fakültesini kısa sürede eski hastane binasmda faaliyete geçireceklerini anlatan Çamsarı, bunun dışında toplum ruh sağlığı merkezinin inşaatının tamamlandığım dile getirdi. Çamsarı, üniversite bünyesinde bölgenin ilk resmi tüp bebek merkezinin de hizmete açılacağının bilgisini verdi. 


Dünya


Geri Dön