17 / 05 / 2024

Mersin'de otogar krizi yeniden alevlendi!

Mersin'de otogar krizi yeniden alevlendi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin temmuz ayı Meclis toplantısına, otogarın satışıyla ilgili kriz damga vurdu. Tartışmaların sonucunda otogar satışı ve kira düzenlemesiyle ilgili madde eylül ayına ertelendi.



Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin temmuz ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu, Kongre ve Sergi Sarayı'nda, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li  Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı. Toplantıya otogar krizi damga vururken, komisyonlardan gelen konuların görüşülmesi ile başlayan Meclis, imar planı değişiklikleri ile sürdü. 


Eylül'e atıldı


Mecliste otogar satışı ve kira düzenlemesi ile ilgili gündem maddesinin eylül ayına ertelenmesi tansiyonu yükseltti. Otogar ihalesinin şubat ayında yapılmasına rağmen, esnafın yüksek kira bedellerini protesto ederek ancak nisan ayında otogarda hizmet vermeye başlaması nedeniyle kira ödemelerinin nisan ayından itibaren yapılmasına ilişkin teklifin meclisten çıkması için yapılan görüşmeler olumsuz sonuçlandı. Kira ödemelerinin nisan ayından başlaması ile ilgili öneriye MHP ve HDP'nin destek verdiği, AK Parti'nin çekimser kaldığı, CHP'nin ise kabul etmediği öğrenildi.


Şehrin kimliğinin bozulmasına izin vermem


1/1000 ve 1/5000 ölçekli uygulamalı imar planı revizyonu ile ilgili konularda alınan kararlarının da görüşüldüğü meclis gündeminde Başkan Kocamaz konuştu. İlçe belediyelerinden gelen dosyaların yüzde 90'ının parsel bazında imar planı değişiklikleriyle ilgili olduğuna işaret eden Başkan Kocamaz, acil durum olmadığı takdirde bu tür dosyaların gündeme gelmeyeceğini söyledi. 


Mersin'in en büyük sıkıntılarından birinin 1/5000'e uygun olmayacak şekilde l/1000'lik imar değişiklikleri olduğuna vurgu yapan Başkan Kocamaz, "Mersin'i şöyle bir dolaşın, siluetinin ne rezil bir duruma geldiğini görürsünüz. 5 katlı binanın yanında 8 katlı, 10 katlı binalan görmek mümkün. Bir şehirde düzenleme yapılacaksa şehrin siluetinin bozulmaması gerekir. Maalesef Mersin'de bu tarz şeyler çok yapılmış. Karmaşa, kargaşa bitmemiş. Biz yapılan hataları bir daha tekrarlatmayacağız. Şehrimizin kimliğinin bozulmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.


Mecliste komisyon raporlarına ait son gündem maddesi olan eğitim yardımıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi imkanları doğrultusunda Mersin'de ikamet eden ve 4 yıllık üniversite kazanarak 1'nci sınıfa başlayacak olan öğrencilere yıllık 900 TL eğitim desteği verilmesi de kararlaştırıldı.


Milliyet




Geri Dön