29 / 07 / 2024

Mersinde otogar krizi yeniden alevlendi

Mersinde otogar krizi yeniden alevlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin temmuz ayı Meclis toplantısına, otogarın satışıyla ilgili kriz damga vurdu. Tartışmaların sonucunda otogar satışı ve kira düzenlemesiyle ilgili madde eylül ayına ertelendi.

Sarayköy Otogarı hizmete açıldı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sarayköy İlçe Otogarı ile itfaiye binası ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Sarayköy Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı toplam 39 yatırımın toplu açılış ve temel atma töreni yapıldı

İnşaat sektörü krizi nasıl atlatacak?

Bursa Hayat gazetesi köşe yazarı Metin Eskin bugünkü yazısında inşaat sektörü krizi nasıl atlatacağını anlattı. İşte o yazı...

Ispartakule krizi Bizim Evler projelerini etkiliyor mu?

İhlas Yapı, Ispartakule'de yaşanan krizi hatırlatarak, Avcılar ilçesi Ispartakule bölgesindeki gayrimenkul satışlarına ilişkin tedbir amaçlı satış durdurma uygulaması, Bizim Evler markalı projelerin tamamının dışında kalmaktadır" açıklamasını yaptı.

Ispartakule'deki tapu krizi çözüldü mü?

Ispartakule'de eylül ayında yaşanan tapu krizi tam 20 gün sonra haber yapıldı paniğe neden oldu. Ancak krizin adım adım aşıldığı duyuruldu.

Londra'nın karşılaştığı en büyük zorluk, konut krizi!

Zac Goldsmith, "Bunun hakkını verebilmek için yorulmadan çalışacağım. Ulaşım ağımızda rekor bir yatırım gördük. Bu yatırımı devam ettirmemiz gerekli. Ancak Londra'nın karşılaştığı en büyük zorluk, konut krizi. " dedi.

Sarayköy otogarı için geri sayım başladı!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın Sarayköylülere söz verdiği ve geçen mayıs ayında temeli atılan otogar için geri sayım başladı.

Eyüp Çobançeşme cep otogarı yol kavşak imar planı askıdan iniyor!

İstanbul Eyüp İlçesi, Çobançeşme Mevkii Cep Otogarı Yol Kavşak Düzenleme Avan Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı yarın mesai bitiminde askıdan iniyor...

Ankara Yaşamkent'te emlak vergisi krizi!

Bütünşehir Yasası’yla 2012’de Çankaya Belediyesi’ne, 2014’te de Etimesgut Belediyesi’ne bağlanan Yaşamkent 3250. Cadde’de emlak vergisi krizi yaşanıyor.

İstanbul'a 6 yeni otogar geliyor!

Dünyanın en büyük otogarları arasında bulunan İstanbul Esenler Otogarı yıkılarak yeşil alan ve parka dönüştürülecek. İstanbul'a 3'ü Avrupa, 3'ü Anadolu yakasında olmak üzere 6 yeni cep otogarı yapılacak.

İstanbul'da 6 bölgeye yeni otogar geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da 6 bölgede yeni otogar için çalışmaların başladığını ve bu otogarların 2016-2017 gibi tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Bitlis'e otogar mı yapılacak?

Şehirlerarası otobüs terminali olmayan tek il konumundaki Bitlis’te bu sorunun çözülmesi için Rahva mevkiinde yapılan otogar binası kaderine terk edilmiş durumda. Yıkılmaya yüz tutulmuş binanın onarılarak hizmete sunulması için Bitlis Belediyesi talip old

İstanbul'a 6 yeni otogar müjdesi!

Mevcut Bayrampaşa'daki otogarı da üstünü tamamen yeşil park haline getirip, alt katlarını otopark yapmayı düşündüklerini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bunun yerine İstanbul'da 6 ayrı noktada otogar yapacaklarını söyledi.

İstanbul'a 6 yeni otogar geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Kadir Topbaş, Şile'de Yeryüzü Doğal Ürünler Pazarı'nı ziyaret etti. İstanbul'da 6 farklı noktada otogar yapılacağını belirtti.

Mersinde otogar krizi yeniden alevlendi Haberi

Mersinde otogar krizi yeniden alevlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin temmuz ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu, Kongre ve Sergi Sarayı'nda, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li  Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı. Toplantıya otogar krizi damga vururken, komisyonlardan gelen konuların görüşülmesi ile başlayan Meclis, imar planı değişiklikleri ile sürdü. 


Eylül'e atıldı


Mecliste otogar satışı ve kira düzenlemesi ile ilgili gündem maddesinin eylül ayına ertelenmesi tansiyonu yükseltti. Otogar ihalesinin şubat ayında yapılmasına rağmen, esnafın yüksek kira bedellerini protesto ederek ancak nisan ayında otogarda hizmet vermeye başlaması nedeniyle kira ödemelerinin nisan ayından itibaren yapılmasına ilişkin teklifin meclisten çıkması için yapılan görüşmeler olumsuz sonuçlandı. Kira ödemelerinin nisan ayından başlaması ile ilgili öneriye MHP ve HDP'nin destek verdiği, AK Parti'nin çekimser kaldığı, CHP'nin ise kabul etmediği öğrenildi.


Şehrin kimliğinin bozulmasına izin vermem


1/1000 ve 1/5000 ölçekli uygulamalı imar...