09 / 05 / 2024

Merter'de 47 bin metrekarelik alanın park teklifine ret!

Merter'de 47 bin metrekarelik alanın park teklifine ret!

CHP'li Meclis Üyesi Özgür Aydın'ın Zeytinburnu E-5 cepheli yeşil alanın imara açılmak yerine 15 Temmuz Şehitler Parkı yapılmasıyla ilgili önerisi AK Parti Grubu tarafından reddedildi.



Istanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dünkü oturumu ilginç bir tartışmaya sahne oldu. E-5 Merter mevkiinde 47 bin metrekarelik bir alanın imara açılmasına karşı çıkan CHP Zeytinburnu ve İBB Meclis Üyesi Özgür Aydın'ın 'buraya park yapalım adını da 15 Temmuz Şehitler Parkı' koyalım önerisi AK Partililer tarafından reddedildi.


Şehitler adına ağaç dikelim

Meclis Birinci Başkanvekili Ahmet Selamet'in yönettiği dünkü oturumda İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun sözkonusu alanla ilgili raporu görüşüldü. 2014'te yapılan değişiklikle 2 akaryakıt istasyonu alanı, otel ve rezidans alanına çevrilen ve 49 yıllığına bir şirkete kiraya verilen yeşil alanla ilgili görüşmede söz alan CHP'li Özgür Aydın, “Burası E-5'in kenarında son yeşil alan. Geçtiğimiz yıl ağaçlar kesildiğinde buranın fotoğraflarını çekerek Kadir Bey'e (Kadir Topbaş) gösterdiğimizde 'olur mu böyle şey' deyip teklif geri çekildi. Ancak her ne hikmetse 3 emsalle geri geldi. 15 Temmuz'dan sonra birçok parka, alana 15 Temmuz şehitlerinin adı verildi. Gelin mevcutlara isim vermek yerine buraya park yapalım, adını 15 Temmuz Şehitler Parkı koyalım ve tüm şehitler adına ağaç dikelim” teklifinde bulundu.


CHP evet, AK Parti hayır dedi

Özgür Aydın'ın teklifi CHP'lilerin evet oyuna karşın AK Partililerin hayır oyu ile reddedildi. Alanın akaryakıt istasyonu, otel ve rezidans olmasıyla ilgili komisyon raporu ise CHP hayır oyu vermesine rağmen AK Partililerin oyuyla kabul edildi.


İBB verdiğini geri aldı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan sivil toplum kuruluşlarından biri olan Marmara Eğitim ve Kültür Vakfı'na İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından tahsis edilen taşınmaz geri alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatih ilçesi Karagümrük Mahallesi'ndeki bin 149 metrekare büyüklüğündeki arsa 2010 yılında Marmara Eğitim ve Kültür Vakfı'na tahsis edildi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 'FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle Bakanlar Kurulu tarafından kapatılan vakfa tahsis edilen arsa dünkü İBB Meclisi'nde 'çevre sakinlerinden gelen yoğun talep' gerekçesiyle tekrar yeşil alana çevrildi.Konuyla ilgili bir konuşma yapan CHP Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, bir komisyon kurularak tüm bu tahsislerin belirlenmesi gerektiğini ifade etti.



Gazetem İstanbul


Geri Dön