05 / 05 / 2024

Merzeci Un Fabrikası restore edildi!

Merzeci Un Fabrikası restore edildi!

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan projesi onaylandıktan sonra çalışmalara başlayan Denizli Belediyesi Altıntop Mahallesi'ndeki Merzeci Un Fabrikası'nı da yenileyen belediye, binayı kullanılır hale getirdi.




Denizli Belediyesi tarihi mekanları restore ettirerek eski ihtişamına kavuşturuyor. Altıntop Mahallesi'ndeki Merzeci Un Fabrikası'nı da yenileyen belediye, binayı kullanılır hale getirdi. Hiçbir tarihi değerin yok olmasına müsaade etmeyeceklerini belirten Belediye Başkanı Osman Zolan, "Yaptığımız çalışmalarla aslında geçmişe değil, geleceğe sahip çıkıyoruz. Kentin tarihi hafızasını diriltmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz, çünkü bu değerler kent için, gelecek nesiller için önemli. Çok özel mimari özelliklere sahip bu değerleri geleceğe taşımamız gerektiği düşüncesindeyim." dedi.


Şehrin tarihi hafızasını diriltmek için bugüne kadar önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Zolan, "Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi gibi Denizli'nin değeri olan binaların restorasyonunu tamamladık ve yaşayan mekanlar haline getirdik. Merzeci Un Fabrikası da ayakta kalarak bizlere ulaşan birkaç tarihi değerimizden biri. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan projesi onaylandıktan sonra çalışmalara başladık. 10-15 yıldır terkedilmiş durumda olan Merzeci Un Fabrikası'nda, kısa bir süre içerisinde yapılan düzenlemelerle restorasyon tamamlandı. Bu tarihi mekanları Denizli ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Burası Denizlimiz'in ayrı bir değeri olacak. İstiyoruz ki burası yaşayan bir mekan olsun. Gençlerimize burada çeşitli kurslar verilsin. Sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenlensin. Tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmalarını, kente vefa borcu olarak nitelendiriyorum. Kent merkezinde günümüz mimarisi içinde ilk günkü ihtişamıyla yükselen bu önemli eseri herkesin görmesi gerektiği düşüncesindeyim." şeklinde konuştu.


Milat


Geri Dön