05 / 05 / 2024

Mesut Sancak: İzmir'de limanın yeri önemli değil yeter ki hemen yapılsın!

Mesut Sancak: İzmir'de limanın yeri önemli değil yeter ki hemen yapılsın!

İzmir'in kruvaziyer limanına acilen ihtiyaç duyduğunu belirten Folkart Yapı Başkanı Mesut Sancak, "Yeri önemli değil. Bayraklı'ya olursa turisti, modern bir kent silueti karşılar" dedi..



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun,  İzmir  Ekonomik Kalkınma Kurulu toplantısında Bayraklıya kruvaziyer limanı yapma kararı aldıklarını açıklamasının ardından işadamı Mesut Sancak da kentin acilen bir limana ihtiyacı olduğunu söyledi. İzmir'in en yüksek kulelerini Bayraklı'ya yapan Sancak, "Yapılacak bir kruaziyer limanı bütün İzmir'e değer katar. Konuya Bayraklı mı yoksa Alsancak mı diye bakmamak lazım. Kente yakışır bir liman nereye yapılırsa yapılsın bölgeyi ayağa kaldırır; turist sayısı artar" dedi. 


YETERSİZ KALIYOR 

Yeni kent merkezi olan Bayraklı'ya gelecek turistlerin kısa bir süre sonra bambaşka bir kent silüetiyle karşılaşacaklarını belirten Sancak, "Gelişmiş ülkelerde kruvaziyer limanları çok önemli bir yere sahip. İzmir'de de yeni büyük tonajlı gemilerin yanaşabileceği büyüklükte bir limana ihtiyaç var. Ne yazık ki şu anki liman, kruvaziyer turizmine tam anlamıyla hizmet edemiyor. İzmir'in kruvaziyerdeki potansiyeli şimdikinin 3-4 katı daha fazla. 

Alsancak limanının yetersizliği nedeniyle bu kapasite kullanılamıyor. Eğer güçlü ve kararlı bir irade olursa yeni bir liman kente kazandırılır" dedi. 


İZMİR EKSİKLER ÇÖZÜLÜR

Bayraklı ile Alsancak Limanı arasında 1 kilometre mesafe bulunduğunu sözlerine ekleyen Sancak, "Açıkçası Bayraklı kruvaziyer limanının şehrin trafiğini alt üst edeceğini düşünmüyorum. Keşke etse de çözsek. Eksiklere bir çözüm bulunur.

 

Alttan girilir, üstten çıkılır yapılır. Hareket yoksa sorun da olmaz. Sorun olmadığı yerde otururuz böyle. Ben kalabalık olacakmış, trafik olacakmış gibi konulardan hiç çekinmiyorum. İzmir'in bütün eksikleri kararlı bir şekilde çözülür" dedi. 


Murat Ervin-Habertürk Egeli 


Geri Dön