19 / 11 / 2024

Metaverse'de arsa yatırımı için 100 milyon dolardan fazla harcandı!

Metaverse'de arsa yatırımı için 100 milyon dolardan fazla harcandı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Umut Fırat Eroğlu, bugünkü köşesinde metaverse'i kaleme aldı. İşte Umut Fırat Eroğlu'nun 'Yeni evrenimiz açıldı: Metaverse' başlıklı yazısı...




Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Umut Fırat Eroğlu, bugün kaleme aldığı 'Yeni evrenimiz açıldı: Metaverse' başlıklı yazısında Sanal dünyadaki en yeni akım metaverse evrenini kaleme aldı. 

Umut Fırat Eroğlu, yazısına "Yıl 2027... Yer: İstaverse... Lokasyon Dünya gezegeni, koordinatlar Kuzeybatı Anadolu’yu gösteriyor. Siber kürede açılan bir portaldan geçerek, Galaktik Havayollarının servisiyle şehrin popüler merkezine iniyorsunuz. Havalı ve cafcaflı kıyafetleriyle mahşeri bir kalabalık... Dev reklam panoları ve sonsuz etkinlik davetlerinin arasından süzülerek ilerliyorsunuz. Gezici Robo-kafe’den aldığınız kahvenin aroması, sanal maskenizin havalandırmasına yayılıyor. Son ziyaretinizden bu yana şehrin renkleri değişmiş. Yeni fosforik atmosfere uygun bir kıyafet seçmeli... Göğe fazlaca baktığınızı fark eden bir yapay zekâ, sizi gerçek hayatta sevdiğiniz butiğin metaverse şubesine davet ediyor. Hoşgeldin bonusunu kullanmak için iyi fırsat... Kendinizi yenilenmiş hissettiyseniz, şimdi işleri düşünme vakti geldi... Peki, hangisi daha ilham verici?" ifadelerini kullanarak başladı.

Metaverse de arsa yatırımı için 100 milyon dolardan fazla harcandı!

"Şirketin yeni siber plazada açtığı, NFT’leriyle ünlü ofiste uluslararası takım toplantısı yapmak mı? Yoksa şehrin sentetik keşmekeşinden uzaklaşarak ormanın derinliklerindeki stüdyonuza ışınlanmak mı? Her durumda yolculuk uzun..." diyen Eroğlu, başlamadan önce VR kaskını çıkarıp biraz balkona uğramanın iyi bir fikir olabileceğini belirtti. 

Sanal dünyadaki en yeni akımın metaverse evreni içinde arsa satın alarak kendi yaşam alanını oluşturmak olduğunu ifade eden Eroğlu, "Metaverse’te yer satın almak isteyenler, bunun için sadece aralık ayının başından bugüne, yaklaşık 100 milyon dolardan fazla harcadı" dedi. 

Metaverse de arsa yatırımı için 100 milyon dolardan fazla harcandı!

HÂKİMİYET KRİPTO PARADA

Metaverse’in hayatımıza böyle hızlıca giriş yapmasını temelde iki şeye borçlu olduğumuzu belirten Umut Fırat Eroğlu, bunların pandemi ve bitcoin’ler olduğunu söyledi. Umut Fırat Eroğlu," konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Pandemi sayesinde uzaktan sosyalleşmek normalleşti. Fakat bitcoin’ler olmasaydı, metaverse bu kadar iştah açıcı olmayacaktı. Önümüzdeki yıllarda 10 ila 30 trilyon dolarlık değere ulaşması öngörülen metaverse pazarında hâkimiyet kripto paraların... Oranın para birimini kullanıyorsunuz, coin’leriniz kadar harcıyorsunuz. Metaverse’ün en güçlü motoru, elbette insanlığın durdurulamaz alışveriş tutkusu. NFT ile ortaya çıkan ‘altına hücum’ dalgasının madeni de sonunda keşfedilmiş oldu... Çünkü artık NFT’lerin gururla sergilenebileceği dijital duvarlar var.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, 2-3 yıl içinde iş görüşmelerinin ve toplantılarının tamamen metaverse’e taşınacağını söylüyor. Halen zihninizde somutlaşmadıysa metaverse’ün tek bir yer olmadığını belirteyim. İnternet gibi, farklı sanal platformların bütününe metaverse deniyor. İmkânınız ve teknolojiniz varsa siz de bir meta platform yaratarak metaverse evrenine dahil olabilirsiniz."

Metaverse de arsa yatırımı için 100 milyon dolardan fazla harcandı!

‘Dünyanın ilk networking temalı metaverse yılbaşı kutlaması’ olarak sunulan sanal etkinliğ gerçekleştiren Modern Innova’nın kurucularından Kerem Gençler, konuyla ilgili yöneltilen "Metaverse’te herkes için iş ve gelir olanakları yaratmak mümkün mü?" sorusunu şu şekilde yanıtladı:

"Geçenlerde bir metaverse konserinde 7 milyon dolarlık bilet satıldı. Daha enteresanı, insanlar konserde giymek için 10 milyon dolarlık avatar kıyafeti aldılar. Bağımsız meta evrenlerin kendi ekonomileri ve halkı var. Herhangi bir meta evrenden arsa alıp evinizi yapmanız mümkün. Değerlendikçe satıp kripto paraya ve günümüz parasına çevirebilirsiniz. Gelir elde etmek için faydalı içerikler de üretilebilir. NFT sanat eserleri alıp satmak başka bir kazanç sistemi. Sanal etkinlik tasarımcısı diye bir meslek şimdiden kendini duyurdu. Metaverse’ün karbon ayak izini düşürmek gibi bir avantajı da var. Küresel iklim krizine karşı güçlü bir hareket olacaktır aynı zamanda."

Metaverse’de arazi çılgınlığı büyüyor!


Geri Dön