02 / 05 / 2024

Metaverse'te arsa almak mantıklı mı?

Metaverse'te arsa almak mantıklı mı?

Son zamanlarda arsa satışlarıyla gündeme gelen Metaverse'e ilişkin tartışmalar devam ediyor. Peki konunun uzmanları Metaverse ile ilgili ne diyor? Uzman isimlerin Metaverse'e ilişkin açıklamaları haberimizde yer alıyor. İşte ayrıntılar...



ALPHAN MANAS - METAVERSE DERNEĞİ KURUCU BAŞKANI:

AMACIMIZ YENİLİĞE YÖNLENDİRMEK

“Metaverse’ün Türkiye’de daha iyi anlaşılması, bilincin oluşması ve literatürün oluşması için konunun uzmanı olan 25 isimle Metaverse Derneği kuruyoruz. Amacımız bilincin artması ve insanların odağını arsa vb. spekülatif alanlardan teknolojik gelişime ve yeniliğe yönlendirmek. Metaverse’te özellikle Türkiye ve dünya haritası üzerinde olan varlıkların ya da arsaların satın alınması anlamlı değil. Metaverse’te arsa vb. alanları yatırım aracı görmek yerinde değil ve riskli. Çünkü Metaverse sınırsız evreni tarif ediyor ve arzı tanımlamak belli değil. Örneğin x Metaverse’ten arsa aldığınızda bir başkasının da y Metaverse’ü içinde aynı arsayı almayacağının garantisi yok.” 

Metaverse te arsa almak mantıklı mı?

ÜMİT ALAN - İLETİŞİMCİ - YAZAR: 

BALONA DÖNME İHTİMALİ DE VAR

“Metaverse internetin yeni dönemine ilişkin önemli bir vizyon. Üç nedenle, yanlış anlaşılıyor. Birincisi, Facebook’un Meta lansmanı sonrası bugünden yarına başlayacak sanılması. Oysa o lansmanda anlatıldığı gibi gerçekleşmesi için gözlük teknolojisinin ve işlemci hızlarının istenen düzeye ulaşması gerekli; en iyi ihtimalle beş yıl, birçok uzmana göreyse 10 yılı var; beklentiler düzeyinde gerçekleşmeyip bir balona dönme ihtimali de hiç yok değil. İkincisi, tek bir Metaverse evreni varmış gibi algılanarak bir arsa spekülasyonuna konu olması. Oysa ileride binlerce Metaverse evreni olmaması için hiçbir neden yok. Üçüncüsü, bugün ona indirgense de sadece VR gözlüklere bağlı bir vizyon değil. 2003’te çıkan Second Life oyunundan itibaren Metaverse girdiğimiz bir şey. Fortnite, Roblox, World of Warcraft benzeri oyunlar hep Metaverse’te geçiyor aslında.”

Metaverse'te emlak yatırımı için doğru zaman mı?

Metaverse'te emlak piyasası hızla gelişiyor!

Metaverse Derneği'nden ilk uyarı: Sanal arazilerden uzak durun!


Geri Dön