28 / 04 / 2024

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…



HİSSELİ TAPU NEDİR?

Hisseli arsa, birden fazla kişinin sahip olduğu arsalar olarak tanımlanır. Hisseli tapu çeşidi, tapuya kayıtlı olan arsa üzerinde birden fazla hak sahibinin bulunduğu durumlarda kullanılır. Hisseli tapu belgesi, tüm pay sahiplerinin kişisel bilgilerini ve arsa üzerindeki hak oranlarını gösterir.

Hisseli bir arsa edinmeyi düşünen bir birey, taşınmaz üzerinde hak sahibi olan diğer kişilerin varlığını göz önünde bulundurmalıdır. Bu tür bir mülk alımında, taşınmazla ilgili herhangi bir işlem yapılması için diğer hak sahiplerinin bilgisini ve onayını almak gerekir.

HİSSELİ TAPU ALMANIN AVANTAJLARI NEDİR?

Hisseli arsa sahibi olmanın tek bir avantajı, şufa hakkının olmasıdır. Şufa hakkı, aynı zamanda bir dezavantajı da beraberinde getirebilir ve durum, işlemi gerçekleştiren kişilere bağlı olarak olumlu veya olumsuz bir durum teşkil edebilir. Eğer önalım hakkından yararlanan taraf sizseniz, hissesini satmak isteyen bir mal sahibinin hissesini satın alma hakkına sahip olursunuz.

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

HİSSELİ TAPU ALMAK MANTIKLI MI? DEZANVANTAJLI MI?

Hisseli bir arsa satın almak ve bu arsayı ortaklarından biri olarak sahiplenmek isteyen bir kişi, satın alma kararını vermeden önce birçok önemli durumu göz önünde bulundurmalıdır. Bu karar, iyi düşünülmüş ve dezavantajları dikkate alınmış olmalıdır. 

Hisseli arsa üzerinde işlem yapılması durumunda, diğer hak sahiplerinin imza ve onayını gerektirir. Ancak, hisseli arsa durumunda birden fazla hak sahibi bulunuyorsa, tapulu bir şekilde izin ve onay almak maliyetli bir süreç olabilir. Ayrıca, hisseli arsanın yatırım açısından taşıdığı risk oranı da oldukça yüksektir. Hisseli arsa üzerindeki hak sahiplerinden birinin vefat etmesi durumunda, paydaş sayısında ciddi bir artış meydana gelir. Bu durum, taşınmazın yönetimini daha da karmaşık hale getirir ve arsa üzerindeki işlemlerin gerçekleştirilmesini zorlaştırır.

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Tapu sahipleri acilen baksın! Hisseli tapu satışlarında bunlara çok dikkat edin!

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?


Geri Dön