27 / 04 / 2024

Tapu sahipleri acilen baksın! Hisseli tapu satışlarında bunlara çok dikkat edin!

Tapu sahipleri acilen baksın! Hisseli tapu satışlarında bunlara çok dikkat edin!

Milyonlarca tapu sahibinin önemsediği konular belirlendi ve hisseli tapu satışında dikkat edilmesi gereken noktalar ortaya çıktı. İşte bütün ayrıntılar...



Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren hisseli tapu satışında yeni dönem başlıyor. Bu kapsamda tapu satışlarında tarafların dikkat etmesi gereken hususlar da belli oldu. İşte, tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?HİSSELİ TAPU NEDİR?

Hisseli tapu, bir taşınmaz malın birden fazla ortağını ifade eden tapu belgesidir. Hisseli tapuda, gayrimenkul sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazılır ve kaç ortağın olduğu belirtilir. Bu belge, gayrimenkulün kaç ortağının olduğunu gösterir. Ancak hisseli tapuda, hangi ortağın hangi bölümün sahibi olduğu belirtilmez.

Taşınmaz mallar, tek bir kişiye ait olabileceği gibi birden fazla kişinin ortak mülkiyetine de sahip olabilir. Bu nedenle hisseli tapular, kişilerin ortaklıklarını belirtir. İki tür hisseli tapu bulunmaktadır:

El Birliği Mülkiyeti: Bu tür tapuda, hangi hissedarın hangi bölgeye ne kadar hakim olduğu bilinmez. Yani paydaşların hangi bölüm için ne kadar hak sahibi olduğu belirsizdir.

Paylı Mülkiyet: Bu tür belgede ise taşınmaz üzerinde hak sahibi olan kişilerin hangi oranda ve hangi bölüm için pay sahibi olduğu açıkça belirtilir.


Geri Dön