10 / 05 / 2024

Tapu sahipleri acilen baksın! Hisseli tapu satışlarında bunlara çok dikkat edin!

Tapu sahipleri acilen baksın! Hisseli tapu satışlarında bunlara çok dikkat edin!

Milyonlarca tapu sahibinin önemsediği konular belirlendi ve hisseli tapu satışında dikkat edilmesi gereken noktalar ortaya çıktı. İşte bütün ayrıntılar...



Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?HİSSELİ TAPU SATIŞINDA BİLİNMESİ GEREKENLER!

Miras payının kardeşe devredilmesi için noterden onaylı bir sözleşme gerekmektedir. Kardeşler arasında yazılı bir sözleşme yapılması ve her iki tarafın da sözleşmeyi imzalaması gerekmektedir.

Hisseli tapuların satışı gerçekleştirilebilmesi için tüm hisse sahiplerinin ortak bir karara varması ve tapu işlemlerinin gerçekleşeceği sırada tapuda hazır bulunması gerekmektedir. Hisseli tapunun devri için tapu işlemlerini gerçekleştirecek bir avukata vekalet verilebilir.

Hisseli tapuların alımında ise Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri yapılmalı, sınırların belirlenmesi ve parsel tespiti sağlanmalıdır. Kardeşler arasında miras yoluyla devredilen bir evin hisselerinin paylaşımı için yazılı bir sözleşme düzenlenmesi yeterli olacaktır. Ancak hisseli tapuların satışında, öncelikle tüm hissedarların ortak bir karara varması gerekmektedir.

Hisseli tapu devir işlemlerinde tüm hissedarların hazır bulunması gerekmektedir. Eğer hissedarların tamamı tapuda bulunamazsa, avukata vekalet verme hakkından yararlanabilirler. Bu sayede tapu kütüğünde yapılan paylaşım işlemiyle hisseler bölüştürülebilir.

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?
10 soruda ev satmak!
1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?
Kardeşten kardeşe miras kalır mı?
Hisseli tapu nasıl bölünür?

Geri Dön