02 / 05 / 2024

Meteoroloji resmen açıkladı! Kar yağışı başladı! Ne kadar sürecek?

Meteoroloji resmen açıkladı! Kar yağışı başladı! Ne kadar sürecek?

Günlerdir gündemden düşmeyen kar yağışı İstanbul başta olmak üzere birçok ilde bu sabahtan itibaren etkisini göstermeye başladı. Peki ne kadar sürecek? İşte meteorolojinin tahminleri...



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 33 şehir için sarı kodlu uyarı yapıldı. Son değerlendirmeler kapsamında, Batı Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz bölgelerinde bu akşam saatlerinde Elazığ ve Malatya etrafında yer yer sağanak yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülen yağışların; İstanbul, Yalova, Tekirdağ'ın doğusu, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Kırklareli, Balıkesir'in kuzeyi, Konya, Antalya’nın doğusu, Adana, Kahramanmaraş, Muş, Osmaniye, Hatay, Bitlis, Şırnak, Van’ın güneyi, Hakkari, Adıyaman ve Siirt etrafında kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji resmen açıkladı! Kar yağışı başladı! Ne kadar sürecek?

Rüzgarın, Ege ve Marmara ile Batı Akdeniz’in batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Anadolu’nun doğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şekilde eseceği öngörülüyor. Karadeniz bölgesinde ise iç ve yüksek kesimler ve Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yerlerde çığ tehlikesi olduğu açıklandı. 

 

 


Geri Dön