15 / 05 / 2024

Meteoroloji resmen açıkladı! Kar yağışı başladı! Ne kadar sürecek?

Meteoroloji resmen açıkladı! Kar yağışı başladı! Ne kadar sürecek?

Günlerdir gündemden düşmeyen kar yağışı İstanbul başta olmak üzere birçok ilde bu sabahtan itibaren etkisini göstermeye başladı. Peki ne kadar sürecek? İşte meteorolojinin tahminleri...



BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Marmara bölgesinde çok bulutlu bir hava beklenirken, bölgede karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği öngörülüyor. Yağışların; İstanbul, Bursa, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ'ın doğusu ve Balıkesir'in kuzey bölgelerinde yer yer kuvvetli oacağı öngörülüyor. Bugün ve gece saatlerinde (Perşembe) sabah saatlerinde Trakya ile güneydoğu kısımlarında buzlanma ve don olayı yaşanacağı belirtiliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şekilde eseceği öngörülüyor.

EDİRNE -3°C, 5°C
Çok bulutlu olacağı belirtilen şehir, bugün (Perşembe) öğle saatlerinden sonra kar yağışlı olacak.

İSTANBUL 0°C, 4°C
Çok bulutlu olacağı ifade edilen megakentte bugün havanın karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçeceği öngörülüyor. Yağışların bugün (Perşembe) kent genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

KIRKLARELİ -3°C, 4°C
Çok bulutlu ve bugün (Perşembe) yer yer kuvvetli olacak şekilde kar yağışlı

KOCAELİ 0°C, 4°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı öngörülüyor. Yağışların bugün (Perşembe) kentte kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji resmen açıkladı! Kar yağışı başladı! Ne kadar sürecek?

EGE
Bölgede çok bulutlu bir hava öngörülürken, kıyılarda yağmurlu ve sağanak; iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Bugün ve bu gece (Perşembe) sabah saatlerinde Kuzey Ege'nin iç kısımlarında buzlanma ve don olayı öngörülüyor. Rüzgarın ise zamanla bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şekilde eseceği öngörülüyor.

A.KARAHİSAR -4°C, -1°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışları bekleniyor.

DENİZLİ 1°C, 3°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı bir hava bekleniyor.

İZMİR 2°C, 8°C
Çok bulutlu olacağı belirtilen kentte bugün (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yağmur bekleniyor.

MANİSA 2°C, 7°C
Çok bulutlu olacağı ifade edilen şehirde bugün (Perşembe) öğle saatleriyl birlikte karla karışık yağmur bekleniyor.


Geri Dön