13 / 05 / 2024

Meteoroloji'den nefes kesen son dakika uyarısı! 10 kent için ''sarı'' alarm verildi!

Meteoroloji'den nefes kesen son dakika uyarısı! 10 kent için ''sarı'' alarm verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde olumlu hava etkilerinin beklendiğini açıklamasına rağmen, İstanbul başta olmak üzere 10 il için sarı kod uyarısı verdi. Bu illerde fırtına bekleniyor.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemiz genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bilecik hariç Marmara bölgesi, Ege kıyıları, Batı Akdeniz, Zonguldak, Düzce, Manisa, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın güneyi yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Ayrıca Van, Hakkari ve Şırnak'ın doğu kesimlerinde kar yağışı bekleniyor.

D.KARADENİZ VE D.ANADOLU'DA ÇIĞ RİSKİ

Bugün sabah ve gece saatlerinde, ülkemizin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayları bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek ve eğimli bölgelerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor.

HAVA SICAKLIĞI ARTIYOR

Hava sıcaklığının ise ülkemiz genelinde 4 ila 8 derece artacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji den nefes kesen son dakika uyarısı! 10 kent için sarı alarm verildi!

MARMARA VE EGE'DE FIRTINANIN HIZI 70 KM OLACAK

Rüzgar bugün genellikle güney ve güneybatıdan esecek ve Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-70 km/saat) olarak hissedilecek. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise rüzgar kuzeyden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak bu kuvvetli rüzgarlar, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara sebep olabileceğinden, vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları önemlidir.

10 KENT İÇİN "SARI" ALARM

Meteoroloji tarafından "sarı" alarm verilen illerimiz şöyle: İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, İzmir ve Manisa.


Geri Dön