06 / 05 / 2024

Metin Burma: Atakum güneye doğru büyüyecek!

Metin Burma: Atakum güneye doğru büyüyecek!

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Atakum ilçesinin güneye doğru büyüyeceğini ve o bölgede küçük sanayi sitesi oluşturularak istihdam noktasında önemli bir merkez olacağını söyledi.Kentsel yaşamın ihtiyaçlarını karşılayacakları...




Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Atakum ilçesinin güneye doğru büyüyeceğini ve o bölgede küçük sanayi sitesi oluşturularak istihdam noktasında önemli bir merkez olacağını söyledi.


Kentsel yaşamın ihtiyaçlarını karşılayacakları birçok projelerinin olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, “Temel olarak hem Atakum’un hem de Samsun’un vizyonunu değiştirebilecek, Türkiye’nin dikkatini çekebilecek önemli projelerimiz de var. Seçimlerden sonra bizim hareket alanımız daha da genişleyecek. Yani Atakum’un tümünü kapsayacak. Seçimlerden sonra bu yeni yasayla birlikte köylerin katılımı Atakum ilçesini biraz daha güneye doğru hareketlenecek. Planlama o noktada tekrar ele alınacak. Birçok çekim merkezlerini küçük sanayi sitesi gibi bir takım fonksiyonel alanları kentin güneyine doğru almak, diğer mahallelere de yakınlık teşkil etmek gibi düşüncemiz vardır. Aynı zamanda oradaki kırsala yönelik bir takım istihdam odaklı projelere dönüştürmek. Küçük sanayi sitesi çalışmalarını artık Atakum’un güneyine doğru daha önceki sıralamamızın dışında planlama alanlarımız olacak ve oralara çekeceğiz” dedi.


KENT MEYDANI PROJESİ


Kent meydanı projesinden vazgeçmediklerini ifade eden Başkan Burma, “Atakum’da 2 önemli projemiz var. Bunlardan bir tanesi kent meydan projesidir. Ben bu meydan projesinden yani yönetim merkezi projesinden asla vazgeçmedim ve vazgeçmiyorum. Atakum ilçesinin kurucu belediye başkanı olarak buranın gelişmesi beni çok etkilemektedir. Sürekli ilgim bunun üzerinde olacaktır. Bu proje bugün engellenmiş olabilir. Ama bu fikir bizimle beraber devam edecektir. Bunu bir şekilde hayata geçirmek üzere çabalarım sürecektir. İnanan insanların sayısı sürekli artmaktadır. Gelecekte bu kenti yönetecek olan kadrolar mutlaka bu projeyi ele alacak. Biz de önümüzdeki süreçte bu seçimi alacağıma inanıyorum. Bu projeleri hayata geçirmek için gayretim olacak. Bu kent merkezi projesi yetiştirme yurdu ile İl Jandarma Komutanlığı bölgesindeki büyük bir alan. Bu alanı Atakum kaybetmemelidir. Herhangi bir şekilde burayı fonksiyona dönüştürmeden derhal burayı kent merkezi olarak planlanması yönünde büyük bir çaba içersinde olacağız. Bu alanın karşısında Adnan Menderes Bulvarı ile bağlantılı çok büyük bir otopark yapmayı düşünüyoruz. Gelecekte Adnan Menderes Bulvarı daha da yoğunlaşacak. Bunun önemini biz devlet yetkililerine de anlatarak Samsun’un bir projesi haline getirmeyi hedefliyorum. Yurt ve askeri alanın bulunduğu yer ile karşısındaki Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün olduğu yer anayolun üzerinden ilişkilendirilerek, burada aynı zamanda bir ticaret merkezi, yönetim merkezi, büyük meydan planlanacak, altında büyük bir otopark olabilecek ve aynı zamanda bunların karşısında bir otel olabilecek. Buraya böyle bir zenginleştirilmiş bir kent merkezi yapılacak. Bu kent merkezi Avrupa standartları üzerinde bir kent merkezi olacaktır. Yine kaymakamlık binası ile belediye binasının olduğu alan ve doğusundaki DSİ’nin bulunduğu alan, kuzeyde Atatürk Bulvarı, güneyde İnönü Bulvarı’nın olduğu yaklaşık 80 dönümlük alanda yine altı otopark, üst platformla denizle buluşturmak üzere, ticaret merkezi oluşturmak koşuluyla büyük bir meydan projesi yapılması sürekli gündemde kalacaktır. Bunlar Atakum’a çok büyük değerler kazandıracak. Bu projeler Atakum ilçesini Samsun’un merkezi yapacaktır” diye konuştu.


EĞLENCE ADASI


Eğlence adasını hayata geçireceklerini belirten Başkan Burma, “Geçmiş dönemlerde Adnan Menderes Bulvarı’nın özellikle Denizevleri bölgesi sahili bir ölçüde pavyonlar gibiydi. Yani rahatsız edici, gürültülü ve sıkıntılı bir yer haline gelmişti. Turizm iddianız var ise, kuşkusuz eğlence ve yeme içme yerleriniz de olacaktır. Ama burası bu anlamda o yükü taşıyabilecek bir yer değildir. O nedenle yine projesini tamamladığım önümüzdeki süreçte tatbikata koymak noktasında gayretlerim olacağı bir ‘Eğlence Adası’ projesi söz konusudur. Bu ada projesinde eğlence ağırlıklı olacak ve ‘Eğlence Adası’ olacak. Adnan Menderes Bulvarı’ndaki o pavyonlaşmış, sıkıntı oluşturmuş o yapı oradan kaldırılacak, Eğlence Adası’na taşınacak. Eğlence Adası’nın güneye bakan kısmında piknik ağırlıklı güney sahili gibi bir sahil projesi oluşmuş olacak. Orada kent içi yolcu gemileri için yaklaşma iskeleleri olacak. Bu proje birçok kurumdan onay almıştır. Kıyı planı noktasında bir problem var. O problem de çözüldüğünde bu proje Samsun’da gündeme gelecektir” şeklinde konuştu.


ATAKUM GÜNEY’E DOĞRU BÜYÜYECEK


Atakum ilçesinin güneye doğru büyüyeceğinin altını çizen Başkan Burma, açıklamasını şöyle tamamladı: “Atakum’un genç nüfusu dikkate alınırsa, Atakum’un spor alanlarında da öne çıkması söz konusudur. Bir stadyumumuz var. Spor alanlarının diğerlerini de önümüzdeki süreçte desteklenecektir. Atakum, sporda da iddialı bir kent haline gelecek. Kentin güneyinde yeni spor alanları, stadyum çalışmaları da önümüzdeki süreçte ele alınacaktır. Genel olarak Atakum’da kültür sanatın çok önemli olduğunu da düşünüyoruz. Bu alanda eğitim olarak 2 bin 500’ün üzerindeki insana kültür sanat alanında eğitim verilmektedir. Atakum kültür ve sanat bakımından öne çıkan kentlerden birisi olacaktır. Üniversitemizin gelişmesinde bizim her türlü katkımız söz konusu olacaktır. Öğrenci ağırlıklı bir kent olmanın özelliğini de dikkate alarak bu alanda da pek çok çalışma üniversite ile yapılması hedeflenmektedir. Sonuç olarak Atakum ilçesi güneye doğru çekilecek. Güneye doğru çekilirken o bölgede küçük sanayi sitesi oluşturulacak. Bu küçük sanayi sitesi aynı zamanda istihdam noktasında önemli bir merkez olacak. Küçük sanayi sitesi ulaşım planı ile birlikte ele alınabilecek ve güneyde yeni açılacak çevre yolu da dikkate alınarak o bölgedeki gelişmeler yeniden planlanacak.”



Gerçek Gündem


Geri Dön