28 / 04 / 2024

Metin Esin: Lüks konut satışları seçim sonrasında hızla artmaya devam edecek!

Metin Esin: Lüks konut satışları seçim sonrasında hızla artmaya devam edecek!

Esin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Esin, yılın ikinci yarısına gelmeden konut satışlarında artışlar gözleneceğini özellikle lüks konut yatırımcılarının dolardaki dalgalanmanın durulmasını beklediklerini belirterek satışlar artacak dedi...



Geçtiğimiz yılı başarılı bir yüzde ile kapatan emlak sektörü, 2014 yılına geride başladı. Yerli ve yabancı yatırımcıların, Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi belirsizliğin sonlanmasını beklediklerini belirten Esin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Esin, yılın ikinci yarısına gelmeden konut satışlarında artışlar gözleneceğini özellikle lüks konut yatırımcılarının dolardaki dalgalanmanın durulmasını beklediklerini belirtti.



TUİK'in konut satışları ile ilgili hazırladığı rapor, sektördeki kısa süreli durulmayı gözler önüne serdi. 2013 yılında yakalanan yükseliş 2014 yılın ilk aylarında yerini gerilemeye bıraktı. Rapora göre 17 bin 121 adet konutla listenin en üst sırasında yer alan İstanbul'u, 9 bin 386 konut satışı ile Ankara, 5 bin 128 konut satışı ile  İzmir  izledi. Açıklanan rakamların beklenen bir sonuç olduğunu belirten Esin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Esin, bu rakamların sektörü olumsuz etkilemeyeceğini, birinci el emlak satışlarının, tahmin edilenin üzerinde yatırımcı potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. 

 

Esin, "İstanbul, yerli ve yabancı yatırımcılar için hala cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Özellikle lüks konutlarda bu daha rahat gözlemleniyor. Maslak, Zincirlikuyu, Levent gibi iş dünyasının eğlence ve alışveriş merkezleri ile buluştuğu bölgelere olan ilgi azalmayacak. Tabi ki son dönemde İstanbul'un her noktasını birbirine bağlayan ulaşım ağı da uzun vadede yatırımlara değer katacak ayrıcalıklardan. Şu an içinde bulunduğumuz sürecin olağan yansımalarını görüyoruz. Sonuçta herkesin kafasında bazı soru işaretleri var. Ama baktığınızda tüm dünyada da bu şekilde durulmalar söz konusu oluyor. Lüks konut yatırımcıları, döviz ve ekonomideki dalgalanmaların bitişiyle yeniden mevcut fırsatları değerlendirmeye devam edeceklerdir." dedi.



Geri Dön